Eerste online raadsvergadering Dalfsen een succes

Eerder deze maand vergaderde de raadscommissie al digitaal, maar afgelopen maandagavond zijn ook voor het eerst besluiten genomen in een digitale omgeving. Alle deelnemers, raadsleden, college en griffier, zaten achter zijn/haar eigen scherm aanwezig. Ongeveer 80 online ‘gasten’ keken live mee.

“Ik ben best trots dat we dit op zo’n korte termijn hebben kunnen realiseren”, zegt raadsgriffier Joost Leegwater. “Het is belangrijk dat het gemeentebestuur de besluiten blijft nemen die nodig zijn, ook in tijden van crisis. Dankzij landelijke wetgeving mag dit nu ook digitaal en daar zijn we blij mee”.

Een vergadering waarbij iedereen ‘aan tafel’ zit is vertrouwd, maar kan in deze coronacrisis niet plaatsvinden. Voorzitter, griffier, plaatsvervangend griffier en één raadslid zaten achter een laptop in de raadzaal, alle andere deelnemers deden mee vanuit de eigen werkplek thuis. De agenda van maandagavond was goed gevuld met onder meer het beoogde zonnepark aan de Hooiweg, het stedenbouwkundig plan voor Oosterdalfsen en de herinrichting van het voorplein. Ook in deze online variant dus voldoende stof voor een goede vergadering met boeiende debatten.

Voor burgemeester en raadsvoorzitter Erica van Lente was het even wennen. “Ten opzichte van ‘gewoon’ vergaderen is deze variant veel intensiever, zowel voor de deelnemers als voor mij. Grootste nadeel is dat we spontaniteit missen, het gaat allemaal gestructureerder dan anders”. Of er in mei weer online een raadsvergadering plaatsvindt hangt af van de persconferentie van dinsdagavond. Voor de gemeente Dalfsen is de ervaring in ieder geval positief verlopen. Ook langs digitale weg blijft het bestuur zijn werk doen.

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Op maandag van 8.30 tot 19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Stel vragen zoveel mogelijk via telefoonnummer 14 0529. Via dit nummer maakt u ook een afspraak.

Sluit venster