Expert aan het woord. De energiecoach: ‘Isoleren moet altijd samengaan met ventileren’

Isoleren is een belangrijke eerste stap bij de verduurzaming van uw huis. Energiecoach Roelof Timmer vertelt over de winstpunten, maar waarschuwt ook voor al te enthousiast isoleren.

De winst van isoleren

Isoleren levert op verschillende manieren winst op. Roelof vertelt: ‘Isoleren levert de grootste energiebesparing op, dat is winst voor het milieu en voor de portemonnee De investering verdien je immers terug door een lagere energierekening.  Bovendien levert isoleren vaak meer comfort op in huis. Ik merk dat mensen daar vaak wel door verrast zijn.’

‘De noodzaak en mogelijkheden van (aanvullend) isoleren moet je eerst onderzoeken. Je moet het altijd doen met een visie. Zo moet isoleren altijd samengaan met ventileren. Dat is voor het voor het binnenklimaat, en daarmee je gezondheid, erg belangrijk. Voldoende verse lucht is een must. En bovendien moet je oppassen dat je geen vochtproblemen creëert.’

Gratis verduurzamingsadvies

Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen bij de gemeente een gratis gesprek aanvragen met energiecoach Roelof Timmer. Hij komt bij de aanvragers aan huis om, op maat, alle mogelijkheden te bespreken en vragen te beantwoorden. De voor- en nadelen van een bepaalde maatregel worden besproken en hij maakt ook een verslag van het gesprek. Op basis daarvan kunnen mensen concrete stappen nemen.

U kunt zelf online een test doen om te kijken of isoleren voor uw pand een goed idee is. Kijk daarvoor op de site van Milieu Centraal:

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/isoleren-en-besparen/

Pagina opties

Door een storing kunnen op dit moment geen pasfoto's worden gemaakt in het gemeentehuis Dalfsen.

Sluit venster