Exposities in foyer van gemeentehuis Dalfsen

Johan Geerts exposeert zijn schilderijen van o.a. Dalfsen aan de wanden en Aletta Wittenberg met haar sieraden van glas in de vitrines van de foyer in het gemeentehuis van  5 juli t/m 20 augustus 2019.

Johan Geerts

Mijn naam is Johan Geerts en op dit moment exposeer ik met mijn schilderijen in de foyer van het gemeentehuis. Verf heeft eigenlijk al mijn hele leven een belangrijke rol gespeeld. Mijn eerste leermeester was Jan Masselink en later heb ik schilderles gevolgd bij Sjoerd Dijkstra. Door schriftelijke cursussen en zelf te experimenteren, heb ik mij de techniek een beetje eigen gemaakt en ik schilder nu olieverfschilderijen en vergezichten. Een aantal schilderijen van ons mooie dorp Dalfsen hangt  in het gemeentehuis De laatste jaren schilder ik met veel plezier bij schildersgroep Jan van der Horst. Mocht u het leuk vinden om mijn werken eens te komen bekijken, dan kan dat tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Aletta Wittenberg

Aletta Wittenberg maakt glaskralen met een gasbrander en glasstaven, waar zij dan weer unieke sieraden van maakt. Van gekochte kralen maakt ze sieraden op maat. Ook voor het repareren van sieraden kun je bij haar terecht. Als geboortecadeau beschildert zij serviesjes (dejeunertjes) aan de hand van geboortekaartjes. Daarnaast volgt Aletta al vier jaar de discipline tekenen en schilderen aan de Vrije Academie te Nunspeet. Vorig jaar september is zij daar eveneens de opleiding alles van glas gestart. Aletta’s sieraden van glas zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.


Afbeelding van een schilderij van Johan Geerts

Pagina opties