Extra inloop en informatieavond Centrumplan Dalfsen op 17 maart

Het inloopmoment start vanaf 15:00 uur en is opgedeeld in 3 uren, waarop kan worden ingeschreven via www.dalfsblauw.nl. Via deze website kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de presentatie vanaf 19.30 uur.

Op dinsdag 17 maart wordt om 19:30 uur in het gemeentehuis van Dalfsen een extra informatieavond gehouden over het centrumplan van Dalfsen. Deze avond wordt de presentatie die op 12 februari is gehouden, herhaald en verder uitgelegd. Voorafgaand aan de presentatie houdt de gemeente vanaf 15:00 uur een inloopmoment in het gemeentehuis, samen met buro MA.AN en BONO Traffics. Hier kunnen belangstellenden de schetsen bekijken, een reactie geven en vragen stellen. Voor zowel de middag als avond kunnen belangstellenden zich aanmelden via www.dalfsblauw.nl.

De komende jaren worden er concrete plannen gemaakt voor de ontwikkeling van het centrum van Dalfsen. Wethouder André Schuurman: “Het einddoel is het centrum van Dalfsen nog meer laten bruisen. We willen een omgeving creëren waar ruimte is voor meer groen, met plekken om te ontmoeten en waar het prettig wonen en leven is voor iedereen.” Inwoners werden via het participatietraject ‘Dalfsblauw past bij jou’ gevraagd mee te denken. De ideeën zijn verwerkt in de Centrumvisie Dorp aan de Vecht. De Centrumvisie is vervolgens vertaald in een aantal schetsen. “We vinden het belangrijk om te horen van inwoners hoe zij denken over de ontwikkeling van het centrum. Daarom willen we iedereen volop de ruimte geven om mee te denken.”

Reageren op de schetsen

De eerste informatieavond was met circa 250 bezoekers een groot succes. Veel bezoekers reageerden op de schetsen. Door de grote opkomst was het echter niet voor iedereen mogelijk om na afloop er persoonlijk over in gesprek te gaan. We willen belangstellenden daarom nogmaals de gelegenheid geven om de presentatie mee te maken en een persoonlijke toelichting op de schetsen te geven.  Dat bieden wij tijdens de bijeenkomst op 17 maart waarop iedereen de schetsen kan bekijken en direct kan reageren. De presentatie op de avond is dezelfde als op 12 februari.

Inwoners kunnen online nog tot eind maart reageren op de schetsen via www.dalfsblauw.nl . Ook staan de schetsen opgesteld in het gemeentehuis tot in ieder geval 17 maart. Inwoners kunnen hun hier tijdens openingstijden van het gemeentehuis hun reactie achter laten in een speciale brievenbus.

Aanmelden voor 17 maart

Het inloopmoment start vanaf 15:00 uur en is opgedeeld in 3 uren, waarop kan worden ingeschreven via www.dalfsblauw.nl. Via deze website kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de presentatie vanaf 19.30 uur.

Naar de gemeenteraad

Gezien de grote betrokkenheid bij de schetsen is voor het verwerken van de reacties meer tijd ingeruimd. Zodoende worden de schetsen nu begin mei in de gemeenteraad besproken. Vaststelling vindt naar verwachting in november dit jaar plaats.

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
T/m 28 april zijn de Servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld gesloten. Het gemeentehuis is alleen op afspraak van 8.30 tot 12.30 uur geopend. Stel vragen zoveel mogelijk telefonisch via T. 14 0529. Via dit nummer maakt u ook een afspraak.

Het gemeentehuis is elke werkdag van 08.30 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar.

Kijk voor meer info op www.dalfsen.nl/corona

Sluit venster