Gratis opleiding en bijscholing voor werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle

Logo Upgrade jezelf

Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich vanaf nu gratis laten (bij-)scholen via het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Ook de gemeente Dalfsen doet mee aan dit initiatief samen met achttien andere regiogemeenten en vier provincies. “Het bieden van gratis opleiding en bijscholing is een prachtige kans die ervoor zorgt dat inwoners en medewerkers uit onze gemeente in deze bijzondere tijd hun kansen op het vinden van een geschikte baan kunnen vergroten”, aldus wethouder Van Leeuwen.

Voor de coronacrisis konden alleen (potentiële) werkgevers gebruik maken van de scholingsmogelijkheid voor hun medewerkers. Vanaf nu kunnen ook inwoners en medewerkers zichzelf aanmelden. Daarbij is ook de regeling voor werkgevers gunstiger gemaakt, zodat zij nu voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag kunnen indienen, met een langere scholingstermijn en met een onbegrensd opleidingsniveau.

Win-winsituatie

Wie belangstelling heeft voor om- her- of bijscholing kan kiezen voor cursussen, trainingen en opleidingen die aansluiten bij de behoeften van de huidige arbeidsmarkt en werkgevers. Hierbij kun je denken aan een cursus digitale vaardigheden of een omscholing tot leraar, verzorgende, logistiek medewerker of ICT-medewerker. Wethouder Van Leeuwen: “De coronacrisis heeft ons nog meer doen beseffen hoe belangrijk het is om flexibel te zijn in een veranderende arbeidsmarkt. Het Ontwikkelfonds Regio Zwolle biedt 100% financiering tot een bedrag van € 5.000,- voor bijscholing of omscholing. Inwoners en werknemers kunnen vervolgens op zoek naar een geschikte functie die aansluit bij de behoefte van de arbeidsmarkt in onze regio. Dit is een win-winsituatie!”

Aanvragen en voorwaarden

Aan de financiering van cursussen, trainingen en opleidingen door het Ontwikkelfonds Regio Zwolle zijn voorwaarden verbonden:
De aanvrager woont in een van de negentien regiogemeenten van Regio Zwolle;  
De aanvrager heeft voorafgaand een gesprek met een loopbaancoach van Leren en Werken;
De opleiding wordt aangeboden door een erkende opleider en de aanvraag bedraagt maximaal € 5.000,- en wordt voor de start van de scholing ingediend.

Nieuwsgierig geworden naar alle voorwaarden van het gratis omscholen en bijscholen? Kijk op www.upgradejezelfregiozwolle.nl

Regio Zwolle

Regio Zwolle is een netwerksamenwerking van 22 gemeenten, vier provincies, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Human Capital is één van de vijf regionale opgaven. Belangrijk onderdeel is het Ontwikkelfonds uit de campagne Upgrade Jezelf, waarmee concrete scholingstrajecten gefinancierd worden.

De andere regionale opgaven zijn Economie, Bereikbaarheid, Leefomgeving en Energie. Meer informatie zie www.regiozwolle.info.

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0529. De servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld zijn vanaf 1 september 2020 weer geopend en kunt u bezoeken zonder afspraak. Meer informatie: www.dalfsen.nl/openingstijden

Sluit venster