Heeft u die vervelende eikenprocessierups al gezien? 5 tips om overlast te verminderen

De periode dat eikenprocessierupsen voor overlast kunnen zorgen, is begonnen. De brandharen van de rupsen kunnen zorgen voor vervelende klachten als jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen/luchtwegen. We delen 5 tips om overlast te verminderen. 

  1. Draag bedekkende (dunne) kleding en een (zonne-)bril als u in een eikenlaan komt.
  2. Droog uw was niet in de buurt van eiken.
  3. Wandel met uw hond zo min mogelijk in de buurt van eikenbomen.
  4. Waait het flink? Fiets of wandel niet in de buurt van eikenbomen.
  5. Laat kinderen in juli en augustus niet onder eiken spelen.

Meer informatie over de bestrijding van de eikenprocessierups en handige tips leest u op onze website www.dalfsen.nl/rups 

Meld een nest

Ervaart u overlast van rupsen of nesten in gemeentelijke bomen? Geef dit door via het online meldingsformulier www.dalfsen.nl/meldingrups. Wij laat nesten verwijderen in de volgende situaties:

  • Binnen de bebouwde kom in goed bereikbare gemeentelijke bomen met nesten die overlast veroorzaken en lager dan 4 meter zitten.
  • Buiten de bebouwde kom in gemeentelijke bomen die overlast veroorzaken door brandharen en die lager dan 4 meter zitten op de volgende locaties: voor een inrit of tuin, op een route waar preventief bestreden is (spuitroute) of waar gemonitord wordt (de zuigroute).

Bekijk beide routes op www.dalfsenkaart.nl/eikenprocessierups.

Overlast van een nest in een van uw eigen bomen? Neem dan zelf contact op met een bestrijder.

Pagina opties

Donderdag 29 juli 2021 12:00 uur t/m vrijdag 30 juli 2021 vinden er onderhoudswerkzaamheden aan het systeem plaats. Tijdens deze periode kunnen er geen reisdocumenten worden aangevraagd. Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster