‘Help, mijn tuin heeft tegels’

Donderdag 13 februari krijgt een tuin aan de Essingstraat in Dalfsen een heuse groene make-over. Eigenaren van de tuin hebben zich vorige zomer opgegeven voor ‘help, mijn tuin heeft tegels’. Dit is een actie van provincie Overijssel om inwoners te stimuleren in plaats van stenen in de tuin, weer te gaan voor een groene en kleurrijke tuin! De belangrijkste voorwaarde: een voor minimaal 50% versteende voortuin.

Het ontwerp voor de tuin is gemaakt door Outlook Groenprojecten, waarbij niet alleen rekening werd gehouden met kleuren en vormen, maar ook hoe droogteminnend en onderhoudsvriendelijk de tuin moest zijn. Ook worden er planten gekozen die goed zijn voor insecten. De gemeente Dalfsen vindt groene (voor)tuinen belangrijk en is sinds vorig jaar ook lid van Operatie Steenbreek.

We hopen dat steeds meer inwoners uit de gemeente Dalfsen een groene (voor)tuin kiezen. Ben je op zoek naar inspiratie? Kijk eens op www.natuurvoorelkaar.nl, https://www.groei.nl/, of https://www.operatiesteenbreek.nl/

Pagina opties

Sluiting balies burgerzaken op vrijdag 22 oktober

In verband met werkzaamheden aan het ICT-netwerk zijn op vrijdag 22 oktober de balies van burgerzaken in het gemeentehuis van Dalfsen en het gemeentelijk servicepunt in Nieuwleusen gesloten. Dit betekent dat u op deze dag in het gemeentehuis of het servicepunt geen aanvraag van bijvoorbeeld uw paspoort kan doen. Mocht u vragen hebben, kunt u ons klantcontactcentrum bereiken via telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster