Hoe ziet de jaarwisseling er dit jaar uit in de gemeente Dalfsen?

Op dit moment zitten we in de strengste lockdown tot nu toe vanwege het coronavirus. Dit is ingesteld om ervoor te zorgen dat we onze contacten zo veel mogelijk beperken. Als we minder mensen ontmoeten, is er minder kans om anderen te besmetten en kan het coronavirus zich lastiger verspreiden. Daar proberen we samen alles aan te doen. Helaas betekent dit ook dat we daardoor een sobere jaarwisseling tegemoet gaan met de geldende coronamaatregelen. Voor een veilig verloop van de jaarwisseling zetten we hier de regels op een rij. We wensen iedereen een gezellige en veilige jaarwisseling toe, en alvast alle goeds voor 2021.

Hoe zit het ook alweer rondom de jaarwisseling?

U mag thuis per dag maximaal 2 gasten ontvangen. Buiten mogen maximaal 2 personen samen zijn, óf iedereen die behoort tot 1 huishouden. De regel van 2 personen geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Ook houdt iedereen 1,5 meter afstand van mensen uit een ander huishouden.

Carbidschieten

Carbidschieten mag in de gemeente Dalfsen vanaf 31 december 2020 10.00 uur tot 1 januari 2021 02.00 uur buiten de bebouwde kom (vraag de eigenaar van het perceel wel om toestemming). De vaten (maximaal 100 liter) moeten zijn afgesloten met zacht materiaal. Dus geen deksel, maar gebruik bijvoorbeeld een bal. Dit jaar zijn toeschouwers niet toegestaan, aangezien er maar twee personen of één huishouden als groepje buiten mogen zijn. Verdere regels over (veilig) carbidschieten lees je op www.dalfsen.nl/jaarwisseling.

Vuurwerkverbod

Het verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk geldt voor al het oudejaarsvuurwerk waarop het label categorie F2 of F3 staat. Dit betreft bijna al het vuurwerk wat u wellicht andere jaren kocht. Fop- en schertsvuurwerk afsteken (categorie F1-vuurwerk) zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes mogen wel. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar en ouder worden gekocht en gebruikt. Het is niet toegestaan om vuurwerk per post te verzenden of af te leveren aan huis.

Vreugdevuren, wensballonnen en alcohol

Vreugdevuren zijn niet toegestaan. Het aanleggen van vuren mag alleen in de vorm van kaarsen, fakkels, terrashaarden en vuurkorven (geen afvalstoffen verbranden) en voor koken, bakken en braden. In de gemeente Dalfsen is het verboden (wens)ballonnen op te laten. Ook is het niet toegestaan om binnen de bebouwde kom alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij u te hebben. Deze verboden zijn geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Dalfsen. Daarnaast is het volgens de landelijke coronamaatregelen in de gehele gemeente Dalfsen verboden om tussen 20.00 uur en 06.00 uur alcoholhoudende drank te gebruiken of voor consumptie gereed te hebben op openbare plaatsen. Dit is dus een aanvulling op onze eigen APV.

Voor meer informatie kijkt u op www.dalfsen.nl/jaarwissseling of www.dalfsen.nl/apv

Pagina opties

De servicepunten van de gemeente Dalfsen in Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met in ieder geval 9 februari 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend. Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht! Meer informatie

Sluit venster