Kent u inmiddels de erfcoaches al?

In mei vorig jaar zijn we begonnen met het maandelijks schrijven van een artikel in de plaatselijke kranten, om zodoende ons werk als erfcoach bij u onder de aandacht te brengen. Iedere maand hebben we een nieuw onderwerp beschreven, zodat het u misschien aanspreekt om ons uit te nodigen.

Inmiddels hebben veel erfeigenaren in het Vechtdal met ons kennisgemaakt of hebben ze over ons gehoord. Hebben wij nog niet bij u aan de keukentafel gezeten, maar heeft u misschien toch een vraag voor ons? Bel ons gerust. In dit artikel leggen we graag nog een keer uit wat we mogelijk voor u kunnen betekenen.

Project toekomstgerichte erven

Drie jaar geleden startte de provincie Overijssel het project Toekomstgerichte Erven. Zoals de naam al zegt, is het project in het leven geroepen om het landelijk gebied toekomstbestendig te maken op het gebied van wonen, werken en leven. Erfeigenaren staan hierbij centraal.

Er verandert veel voor het platteland (stoppende agrariërs, stikstofproblematiek, claim om grond voor natuur, energie of water, woningnood etc.). Dat realiseert de provincie Overijssel zich heel goed en daarom wil ze erfeigenaren in het buitengebied ondersteunen bij het maken van plannen en keuzes voor de toekomst. Dit doet de provincie door de inzet van erfcoaches te subsidiëren voor alle gemeenten. Met andere woorden: als erfeigenaar kunt u kosteloos een beroep op ons doen.

Wat doen we als erfcoaches

Als erfcoaches begeleiden we erfeigenaren bij al hun vragen, problemen of ideeën met het oog op de toekomst van hun erf, henzelf en/of hun familie. Hoe klein of groot die hulpvraag of wens ook is. Wij zijn een volledig onafhankelijke en neutrale gesprekspartner, zonder agenda of opdracht. Wij luisteren goed naar uw wensen en denken met u mee, zodat u de keuzes kunt maken die bij u passen. Wij zitten niet op de stoel van de adviseur, maar zijn betrokken aan de voorkant van het proces. Daarnaast hebben we een breed netwerk, zijn op de hoogte van subsidiemogelijkheden en hebben korte lijnen met de gemeente. Deze onderdelen kunnen u verder helpen uw erf toekomstgericht te maken.

Hierbij een greep uit de thema’s waarvoor wij graag bij u ‘aan tafel’ worden gevraagd:

  • Doorontwikkeling, bedrijfsbeëindiging, verbreding, verdieping van uw (agrarisch) bedrijf
  • Biodiversiteit, duurzame energie
  • Erfontwikkeling, asbest, sloop, rood voor rood, nieuwe functies
  • Financiën
  • (mantel)Zorg
  • Wonen/bouwen (klein wonen, circulair bouwen)
  • Transformatie van uw onderneming
  • Kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw
  • Persoonlijke ontwikkeling

Geen erf is gelijk en ook de vragen en wensen van een erfeigenaar zijn persoonlijk en verschillend. Weet dat gesprekken altijd met veel zorg en in vertrouwelijkheid plaatsvinden. Mocht u door het lezen van deze informatie kennis met ons willen maken, neem dan gerust contact op met de erfcoach in uw gemeente.

Pagina opties

Door een storing kunnen op dit moment geen pasfoto's worden gemaakt in het gemeentehuis Dalfsen.

Sluit venster