‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’

toegankelijkheid mannen en vrouwen gezichten bij elkaar gevoegd tot 1 lichaam

In Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen. Allemaal mogen ze meedoen in de samenleving. Maar kunnen ze ook echt meedoen? Voor ruim 4 miljoen mensen met een beperking is dat soms lastig. Zij hebben allerlei soorten beperkingen: lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperkingen, psychische kwetsbaarheden en chronische ziekten. De Nederlandse maatschappij is voor hen nog niet altijd goed ingericht. Daardoor kunnen zij vaak geen gebruik maken van plekken en voorzieningen en ervaren ze moeilijkheden op een of meer onderdelen van het leven. Gemeenten spelen een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat het meedoen voor iedereen gewoon wordt, zodat ook mensen met een beperking zonder obstakels kunnen werken, winkelen, sporten en naar school gaan.

Meest Toegankelijke Gemeente

Om hier aandacht voor te vragen organiseert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland! En alle Nederlanders kunnen meebepalen welke gemeente deze prijs verdient. Alle gemeenten doen mee en ontvangen anoniem de resultaten retour. Zo kunnen we aan de slag met de tips en tricks, om te bouwen naar een gemeente waarin iedereen, met of zonder beperking, mee kan doen.

Niet: ‘meedoen om te winnen’, maar: ‘meedoen om van u te horen’ 

De verkiezing van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) zien we als een mooie kans om van u te horen hoe u de gemeente Dalfsen op het gebied van toegankelijkheid beoordeelt en waar we ons in kunnen verbeteren.

Doet u mee? In de vragenlijst worden de volgende onderwerpen behandeld:

  1. Onderwijs en ontwikkeling
  2. Thuis
  3. Werk en inkomen
  4. Vrije tijd
  5. Vervoer
  6. Welzijn, gezondheid en ondersteuning

Naast de antwoorden op de vragen kunt u ook uw eigen opmerkingen vermelden.

Heeft u zelf een beperking, kent u iemand die dit heeft of komt u zelf regelmatig met dit onderwerp in aanraking? Dan vragen we u de enquête in te vullen via www.meesttoegankelijkegemeente.nl. Dit kan tot 1 juli 2021.

Wilt u na het invullen van de enquête graag met ons in contact komen? Dat kan door ons te bellen via 14 0529 (6-cijferig nummer), door een mail te sturen naar gemeente@dalfsen.nl of ons contactformulier op www.dalfsen.nl in te vullen.

Pagina opties

Het gemeentehuis is op afspraak geopend (14 0529). De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn vanaf 7 juni 2021 geopend. Voor het gemeentehuis en servicepunten geldt een mondkapjesplicht!

Sluit venster