Militaire oefening

Op dinsdag 3 en woensdag 4 mei trainen militaire helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC), onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht, samen met grondeenheden van de Koninklijke Landmacht in de omgeving Dalfsen.

Tijdens deze oefening voeren Chinook transporthelikopters een evacuatieopdracht uit, terwijl de Apache gevechtshelikopters voor de beveiliging zorgen. De oefening vindt overdag plaats waarbij er wordt ‘laag gevlogen’.

Oefening: Vliegen onder verhoogde dreiging

In omstandigheden waarbij sprake is van een verhoogde dreiging is vliegen op hoogte geen optie. Helikopters moeten daardoor laag blijven om zich te verschuilen. Dekking zoeken doen zij op lage hoogte achter obstakels, zoals een rij bomen, een bosperceel of heuvel. Hierdoor kunnen zij ongezien hun missie uitvoeren en buiten het radarbeeld van de tegenstander blijven.

Voor deze oefening is een tijdelijk laagvlieggebied aangevraagd in de provincie Overijssel.

Klachten

Defensie realiseert zich dat vliegbewegingen hinder kunnen opleveren. Via het online klachtenformulier op www.defensie.nl kunnen klachten gemeld worden. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen, en NOS teletekst pagina 766, staat meer informatie over vliegbewegingen en oefeningen.

Pagina opties

Door een storing kunnen op dit moment geen pasfoto's worden gemaakt in het gemeentehuis Dalfsen.

Sluit venster