Minister van financiën op eigen erf

Eindelijk is de kogel door de kerk. Mark Rutte mag beginnen met het formeren van zijn  4e kabinet. De felst begeerde post na die van  minister president is die van financiën. Wie de beurs beheert draait mede aan de knoppen van alle ministeries en heeft daarmee veel in de melk te brokkelen.  

De financiën op orde; het is de basis van een gezonde economie. Deze parallel kun je vlekkeloos doortrekken van macro (landsniveau) tot micro (erfniveau). Over het managen van een gezond huishoudboekje kun je van mening verschillen. Feit is wel dat gemiddeld door de jaren heen onder aan de streep zwarte cijfers geschreven moeten worden.  

Als erfcoach voeren we vaak gesprekken met erfeigenaren over de toekomst van het erf. Wat zijn de plannen en wensen om tot een duurzaam toekomstperspectief te komen? Het thema financiën komt vanzelfsprekend dan ook snel op tafel.  Welke financieringsvormen zijn er naast bancair financieren? Waarom doet de bank nou eigenlijk zo moeilijk? Kunt u het geld voor u laten werken of moet u hard werken voor het geld wat u misschien (n)ooit (meer) binnen gaat halen? Het kan je als mens en ondernemer maken of breken.  

Juist op dat punt komen wij als erfcoaches vaak in beeld. Niet om begrotingen op te stellen of om mee te onderhandelen over financiering, maar om aan te horen en mee te denken over wat u als ondernemer bezighoudt, zorgen over heeft of onwetend over bent.

Uiteindelijk bent u als portefeuillehouder verantwoordelijk voor de financiën van uw bedrijf, maar een beetje onafhankelijke ruggenspraak en spiegeling door een onafhankelijk vertrouwenspersoon hoeft niet verkeerd uit te pakken! Net als de toekomstige minister van financiën hoeft u er niet alleen voor te staan.

Ga voor contactgegevens van de erfcoaches en meer inzicht in alle mogelijkheden voor een toekomstbestendig erf naar: www.digitaleerfcoach.nl 

Pagina opties