Myla schrijft: de kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen aan het woord

Hoi ik ben Myla, de kinderburgermeester van de gemeente Dalfsen. De komende tijd ga ik elke maand vertellen wat ik allemaal heb gedaan als kinderburgemeester. Hopelijk vind je het leuk om te lezen. En als je mij iets wil vertellen of laten weten, dan kan dat altijd!

Zal ik je eens wat vertellen? Ik ben samen met de burgemeester naar mensen geweest die 60 jaar getrouwd zijn. Bijzonder hè! Die zijn gewoon 6x langer getrouwd dan mijn leeftijd. Ik vond het heel leuk om daar bij te zijn. Ze waren heel aardig. We hebben ze gefeliciteerd, gepraat en bruiloftsfoto’s gezien.

Ook heb ik overleg gehad met Marco, één van de buurtsportcoaches. Misschien ken jij hem wel van de gym of sport4kids. We hebben het gehad over hoe je kinderen meer kan laten bewegen. Zo kwamen we op het idee van het opnemen van een filmpje door kinderen waarin je het bedachte gymspel kan laten zien. En het beste gymspel wint en wordt echt gebruikt!

Weet je wat er nou zo leuk is aan kinderburgermeester zijn? Je leert over allemaal verschillende dingen en komt vaak leuke en nieuwe mensen tegen. Zo heb ik geleerd hoe je moet stemmen; hoe dat wordt berekend, welke partijen er zijn. En ik heb geleerd om te presenteren voor bijvoorbeeld een filmpje of als ik iets ga zeggen bij een opening. En ik wist nooit wat een consultatiebureau is en nu wel. Maar het állerleukste wat ik tot nu toe heb gedaan is het bevrijdingsfestival in Groningen.

Oh en nog iets grappigs wat ik heb gedaan, is meedoen aan een bootcamp in Hoonhorst samen met de burgemeester. We hadden onze sportkleren onder de gewone kleren en hebben meegedaan aan het ouder-kind parcours.

De komende maand ga ik in Nieuwleusen meelopen met Sinterklaas. Daar is een voorstelling met kinderen die gaan dansen. Daar heb ik veel zin in!

Groetjes Myla

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster