Nieuwe toestellen voor beweeg- en beleefroute Polhaar-Oost Dalfsen

De uitbreiding van de beweeg- en beleefroute aan de Thomas à Kempislaan in Dalfsen werd vrijdag 11 maart officieel in gebruik genomen door wethouder Ruud van Leeuwen. Samen met de initiatiefnemers Duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen tekende hij niet alleen de gebruikersovereenkomst, maar plantte ook een aantal vlinderstruiken.

Buiten voor elkaar

Wethouder Ruud van Leeuwen: “We trekken al een aantal jaren met elkaar op bij het project Buiten voor elkaar, dit is niet alleen bedacht door Dalfsenaren, maar vooral ook uitgevoerd door Dalfsenaren. Met de beweegroute kun je de wijk Polhaar-Oost elk jaargetijde op een andere manier ontdekken. Met de nieuwe toestellen worden kinderen uitgedaagd om op verschillende manieren te bewegen. De eventwichtsbalk, hinkelbaan en speelkeien maken de route echt af.”

De vrijwilligers van duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen namen in 2017 het initiatief om in de wijk Polhaar-Oost een beweeg- en beleefroute van 1.6 kilometer aan te leggen. Samen met gemeente Dalfsen werd de route gerealiseerd door het plaatsen van speeltoestellen en routepaaltjes. Insectenhotels en nestkastjes zijn een educatieve aanvulling. Hiermee werd de wijk aantrekkelijker, spannender en uitdagender voor jong en oud.

Oogje in het zeil

De initiatiefnemers van de route houden ook een oogje in het zeil bij het gebruik van de route en doen klein onderhoud, zoals het schoonmaken van de toestellen en de ruimte er om heen. Hiervoor hebben de gemeente en Groen Gebogen een overeenkomst getekend.

Brede financiële bijdrage

Niet alleen gemeente Dalfsen deed een financiële bijdrage, deze kwam ook van de Wilhelmus Frijling Stichting, Plaatselijk Belang Dalfsen, de Wensstichting en initiatiefnemers Groen Gebogen.

Zelf een leuk idee en wil je initiatief nemen?

De gemeente juicht dit van harte toe en ondersteunt plannen met de subsidieregeling Initiatieven uit de samenleving. Kijk hiervoor op https://www.dalfsen.nl/subsidie

Pagina opties

Door een storing kunnen op dit moment geen pasfoto's worden gemaakt in het gemeentehuis Dalfsen.

Sluit venster