Open je wereld tijdens de Week van de Pleegzorg

De Week van de Pleegzorg 2020 wordt gehouden van woensdag 28 oktober t/m woensdag 4 november.

Onze wereld werd begin dit jaar onverwacht een stuk kleiner. Alles wat we niet voor mogelijk hielden, werd ineens ‘het nieuwe normaal’ genoemd. Maar voor meer dan 22.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis helemaal nooit normaal geweest. Voor deze kinderen telt iedere dag en daarom is de Week van de Pleegzorg zo belangrijk! Het maakt niet uit of je oud, jong, alleen of samen bent. Ieder kind is anders en daarom zoeken we een heleboel verschillende soorten pleegouders. Voltijd, deeltijd, in de weekenden of doordeweeks. Er is meer mogelijk dan je denkt. Met de campagne Openjewereld.nu nodigen we je uit om in de wereld van pleegzorg te stappen. Je hoort uit eerste hand van kinderen, ouders, pleegouders en professionals waarom we jou zo hard nodig hebben.

Ook in Overijssel is een tekort aan pleeggezinnen en wachten er kinderen op een passende plek.

Trias Jeugdhulp organiseert op 3 november om 20.00 uur een webinar waarin we graag vertellen wat pleegzorg inhoudt en er gelegenheid is om via de chat vragen te stellen. Aan tafel zit o.a een ervaren pleegouder die alles kan vertellen over haar eigen ervaringen.

Volg onze Facebook site om het webinar gratis te volgen: https://www.facebook.com/triasjeugdhulp.

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 15 maart 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend. Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht!

Sluit venster