Schildergroep Bellingeweer exposeert

De leden van schildergroep Bellingeweer exposeren van 28 februari tot 8 april  2020 hun werken in de foyer van het gemeentehuis van Dalfsen.

De groep werd opgericht in 1971 en bestaat momenteel uit 17 leden van verschillende pluimage. Ondanks haar lange bestaan, is de doelstelling al die jaren eigenlijk steeds hetzelfde gebleven, namelijk om met elkaar en toch ieder voor zich iets moois neer te zetten, elkaar te stimuleren en jezelf beeldend te blijven ontwikkelen.  Eens in de twee weken komen ze om te schilderen bijeen in de Baron van Dedemschool in het buurtschap Emmen. Elk jaar worden onder begeleiding van kunstenares Riët Stegehuis  een viertal thema’s op zijn of haar eigen wijze uitgewerkt.

Voor deze expositie is gekozen voor het thema ‘Orde & chaos’.  Elk lid heeft op zijn eigen manier invulling gegeven aan dit thema. Opruimen van kleuronderdelen uit een schilderij, een collage van rommel, afval in de oceaan, etc. Het resultaat is een interessante en boeiende verzameling van diverse afbeeldingen, collages en schilderijen. Ook het gebruikte materiaal is divers: olieverf, pastel, acryl, lucifers, plastic rommel en zand.

In de vitrines exposeren we kleiner werk van ons thema; ‘Bomen, pen of penseel & inkt’. Wat een verschillende bomen .

De exposities zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van 28 februari tot 8 april 2020.

Informatie: www://schildergroep-bellingeweer.nl

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
T/m 28 april zijn de Servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld gesloten. Het gemeentehuis is alleen op afspraak van 8.30 tot 12.30 uur geopend. Stel vragen zoveel mogelijk telefonisch via T. 14 0529. Via dit nummer maakt u ook een afspraak.

Het gemeentehuis is elke werkdag van 08.30 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar.

Kijk voor meer info op www.dalfsen.nl/corona

Sluit venster