Sporten op eigen initiatief voor inwoners met ziekte of beperking

In de gemeente Dalfsen zijn steeds meer activiteiten of ontmoetingsmogelijkheden voor inwoners die vanwege ziekte of beperking niet meer gebruik kunnen maken van het standaardaanbod. Hiermee kunnen inwoners toch sporten of ontmoeten op eigen initiatief, waarbij rekening gehouden wordt met de persoonlijke situatie. Wethouder Jan Uitslag heeft dit op zaterdag 5 november met eigen ogen gezien. Hij was namelijk uitgenodigd door FitFabrique in Nieuwleusen om de eerste Parkinson bokstraining bij te wonen. Bokstrainingen kunnen helpen bij het beheren van de verschillende symptomen en om de controle van leven met Parkinson te herwinnen.

Wethouder Jan Uitslag is blij met dit aanbod. “Ik ben blij dat ik zelf heb mogen ervaren hoe blij inwoners met een beperking zijn wanneer ze lekker actief zijn. Extra voordeel is dat deze inwoners geen gesprek nodig hebben met een medewerker van de gemeente, ook is er geen indicatie nodig. Dit verlaagt de drempel om tóch te kunnen sporten of mensen te ontmoeten. Als gemeente stimuleren we deze initiatieven en we hopen dat er veel inwoners gebruik van maken.” 

Samen-met-wethouder-Jan-Uitslag-fanatiek-boxen-Foto-RTV-Oost-Max-van-Olst

Foto: RTV Oost / Max van Olst

Saam Welzijn

Naast de bokstraining biedt Saam Welzijn ook diverse mogelijkheden aan waar inwoners terecht kunnen zonder Wmo-indicatie. Zo is er De Huiskamer in De Olmen. Dit is een kleinschalige ontmoetingsplek waar senioren, die geen aansluiting (meer) vinden bij grotere bestaande activiteiten, één ochtend per week naartoe kunnen. Daarnaast biedt Saam Welzijn dagbesteding aan, onder leiding van een beroepskracht van Carinova en vrijwilligers, voor (eenzame) ouderen en kwetsbare inwoners met verschijnselen van beginnende dementie.

Bekijk het volledige aanbod van Saam Welzijn per kern:

Meer info

Neem voor meer informatie over Parkinson Boksen contact op met de Fitfabrique via telefoonnummer 0529 466 766, stuur een mail naar nieuwleusen@fitfabrique.nl of bezoek www.fitfabrique.nl. Bel voor meer informatie over de activiteiten van Saam Welzijn naar telefoonnummer 0529 793 013 of stuur een mail naar info@saamwelzijn.nl.  

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster