Statiegeld op blikjes een groot succes

Het inleveren  van blikjes bij kringloopwinkel Noggus & Noggus in Dalfsen is een groot succes. Wethouder André Schuurman leverde op 1 juli de eerste blikjes in en startte hiermee de inzamelactie. De actie is bedoeld om zwerfafval tegen te gaan en om hergebruik van grondstoffen te stimuleren, door voor elk ingeleverd blikje een kleine vergoeding te geven.

Maximaal €5 statiegeld per adres

De actie loopt goed en mensen zijn erg enthousiast. Veel blikjes zijn door zwerfvuiloprapers meegenomen en ingeleverd. Vanwege het succes van de actie moeten we de regels iets gaan aanscherpen. Voorlopig geldt er een maximum van €5 statiegeld per adres. Zo houden we de actie kleinschalig en kan iedereen meedoen.

Statiegeld of shoptegoed

Het blijft mogelijk om het bedrag om te zetten in shoptegoed. Het statiegeldbedrag wordt dan verdubbeld. U kunt deze waardebon ook aan iemand anders geven of in de collectebus stoppen voor anderen die een winkeltegoedbon goed kunnen gebruiken.

Duur actie

De actie stopt als het statiegeld op blikjes landelijk van start gaat op 1 januari 2023 of als het actiebudget op is.


Op de foto links wethouder André Schuurman en rechts medewerker kringloop Noggus & Noggus Roy Leemhuis

Pagina opties

Donderdag 29 juli 2021 12:00 uur t/m vrijdag 30 juli 2021 vinden er onderhoudswerkzaamheden aan het systeem plaats. Tijdens deze periode kunnen er geen reisdocumenten worden aangevraagd. Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster