Stichting Joris Bezorgt levert wekelijks gratis fruit aan 900 kinderen

Drie dagen in de week gratis schoolfruit bezorgen op de basisscholen; in de kern Dalfsen gaat het gebeuren! Met financiële ondersteuning uit het ‘Lokaal Akkoord Kerngezond Dalfsen’ heeft stichting Joris Bezorgt, kartrekker van het project, in Dalfsen vier basisscholen warm gemaakt voor het initiatief. Zo komt het werken aan een gezondere leefstijl samen met het creëren van verbinding in de wijk.

Het fruit en de groente worden beschikbaar gesteld vanuit het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken, voor 3 keer per week, groente en fruit voor alle leerlingen.

Samen met de organisaties Steunpunt EU-schoolfruit Wageningen University & Research, Saam Welzijn en de buurtsportcoaches is het project opgestart. In juni werd ‘groen licht’ gegeven door de begeleidingsgroep ‘Lokaal Akkoord Kerngezond Dalfsen’. De aftrap vindt plaats op donderdag 19 november en krijgt een feestelijk tintje.
 

Rondbrengen van fruit

Onder het genot van een kopje koffie, geserveerd door de familie Mars, wordt van dinsdag tot en met donderdag het fruit door zo’n zes tot acht vrijwilligers in het Emmagebouw klaargemaakt voor de basisscholen. Medewerkers van de stichting Joris Bezorgt zorgen er vervolgens voor dat het, voor de kleine pauze, in de klas terechtkomt.

Vrijwilligers gezocht
De organisatie is nog op zoek naar enkele vrijwilligers die willen meehelpen om het fruit te bereiden op de dinsdag, woensdag en /of donderdag van 8.30 tot 9.30 uur. Voor gezelligheid en koffie/thee wordt gezorgd. Heeft u interesse om (een dag) in de week mee te helpen? Neem dan contact op met Judith Bos (Saam Welzijn): 06-11922858 of mail naar j.bos@saamwelzijn.nl.
 

Meer informatie
Meer informatie over het project kunt u lezen op www.samendoenindalfsen.nl onder kopje sport en bewegen. Voor meer informatie over het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma zie www.euschoolfruit.nl
 

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0529. De servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld zijn vanaf 1 september 2020 weer geopend en kunt u bezoeken zonder afspraak. Meer informatie: www.dalfsen.nl/openingstijden

Sluit venster