Subsidie voor initiatieven uit de samenleving

Met de subsidie initiatieven uit de samenleving stimuleert de gemeente lokale organisaties om kunstige en creatieve ideeën te bedenken. Met als doel om het culturele aanbod voor een nóg breder publiek toegankelijk te maken en de leefomgeving van inwoners te verbeteren. Daarmee maakt de gemeente het voor inwoners en bezoekers nóg prettiger om in de gemeente te wonen, werken en recreëren. De gemeente roept organisaties op om initiatieven in te dienen. De voorwaarden en het aanmeldformulier staan op www.dalfsen.nl/initiatief. Een idee aanmelden kan tot 15 januari 2022. In een eventuele tweede aanvraagronde is het tot 15 augustus 2022 opnieuw mogelijk om hier aanspraak op te maken.

Eerder dit jaar heeft de gemeente al diverse initiatieven ontvangen en is subsidie toegekend aan een aantal initiatieven. Zo gaat Mevrouw Vlinder zingen met nieuwe Nederlanders, gaat het Grammofoonmuseum diverse workshops organiseren en organiseert de Stichting Epic Youth met en voor jongeren een online game event. Daarnaast zijn er nog meer initiatieven van de grond gekomen of gaan komen zoals de realisatie van een hondenspeelveld in Dalfsen, de realisatie van een bijenstal bij de natuurboerderij in Nieuwleusen, een evenement voor het einde van het zwemseizoen door De Spil en een verlichting van het Kanaalpark in Lemelerveld.

Zing Nederlands met me! door "Mevrouw Vlinder"

Jeanette den Ouden is blij met de subsidie: “Ik zing liedjes met nieuwe Nederlanders zodat men op een creatieve en ontspannen manier de Nederlandse taal eigen kan maken.” De activiteit wordt door Jeanette uitgevoerd. “Ik heb hiervoor de training tot taalcoach gevolgd en het daarbij horende certificaat gehaald. Voor mij is dit een ontzettend leuke manier om nieuwe Nederlanders te helpen.” Op www.mevrouwvlinder.nl staat meer informatie over mevrouw Vlinder.

Evenementen en educatie door st. het Grammofoonmuseum

Het grammofoonmuseum gaat verhuizen naar het oude gemeentehuis in Nieuwleusen “Vanaf volgend jaar gaan we hier, naast de functie van museum, ook een nadrukkelijke rol spelen in de culturele en educatieve ontwikkeling binnen Nieuwleusen” zo legt bestuurslid Gerard Oortwijn uit. Dit heeft geleid tot de organisatie van de volgende activiteiten:

  • Kleinschalige muziekvoorstellingen en optredens van jonge startende artiesten uit de gemeente.
  • Workshops zoals geluidtechniek, oude en moderne opname en weergave techniek, kunst maken met vinyl (grammofoonplaten), ontwerpen van grammofoonhoezen.
  • Tijdelijke tentoonstellingen/exposities waarvoor vooral kunstenaars uit de gemeente voor worden uitgenodigd.

Kijk op www.grammofoonmuseum.nl voor meer informatie over dit aanbod.

Online game event door st. Epic Youth

Naast andere digitale activiteiten organiseert Stichting Epic Youth game evenementen waarbij honderden jongeren tussen de 10 en 20 jaar oud tegelijkertijd online deelnemen in populaire games. Coördinator Thomas Vermeij legt dit graag uit. “Wij zijn door Dalfser jongeren benaderd om ook in de gemeente Dalfsen een dergelijk evenement te organiseren. Dankzij deze subsidie is dat nu mogelijk. Het evenement wordt, met onze hulp, uiteindelijk volledig door jongeren uit Dalfsen georganiseerd.” Aanmelden kan via www.epicyouth.nl door op de grote ‘schrijf je in’ knop te klikken. Neem voor vragen contact op met Thomas Vermeij via telefoonnummer 06 53 80 83 40.

Aanvragen subsidie

Wethouder Jan Uitslag roept om met initiatieven te komen. “Alle initiatieven om een leuke culturele activiteit uit te voeren of om de leefomgeving te verbeteren zijn van harte welkom. Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie.” Tot 15 januari 2022 kunnen aanvragen ingediend worden voor de subsidieregeling ‘Initiatieven uit de samenleving’.

Meer info en ondersteuning bij de aanvraag

Meer informatie, zoals de voorwaarden en het aanvraagformulier staan op www.dalfsen.nl/initiatief. Weten of een initiatief mogelijk in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met gemeente Dalfsen (T. 14 0529 / E. gemeente@dalfsen.nl). Behoefte aan ondersteuning bij het aanvragen van subsidie? Neem dan contact op met Saam Welzijn (T. 0529 482 121 / E. info@saamwelzijn.nl).

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster