Twee exposities in gemeentehuis

TOP Vechtdal  (Philadelphia) exposeert in het gemeentehuis van 10 januari t/m 25 februari 2020. Ook Henny Wesselink exposeert met haar kunstwerken in de foyer van het gemeentehuis van 10 januari t/m 25 februari 2020. Dus KOM KIJKEN tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

TOP Vechtdal is een dagbestedingslocatie van Philadelphia. We bieden dagbesteding op verschillende plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld in Dalfsen aan Natuurboerderij Lindehoeve, de Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij, tweedehands kinderkledingwinkel de Zussies, Rosengaerde en het Leerwerkcentrum. Buiten Dalfsen werken we samen met de Imminkhoeve.

Op het Leerwerkcentrum hebben we verschillende afdelingen waar producten worden gemaakt. We maken kaarsen, windlichten, producten van hout zoals vogelhuisjes of broodplanken en andere handgemaakte artikelen. We werken veel in opdracht van klanten. Zowel particulier als bijvoorbeeld een school of organisatie.

Kom gerust eens binnen kijken aan de Korenstraat 49!

Henny Wesselink tekent en schildert al haar hele leven. In 1977 heeft ze vier jaar schilderlessen gevolgd op het Cele-centrum in Zwolle van verschillende kunstenaars. Zij is  begonnen met olieverf op doek. Na deze vier jaar is zij verdergegaan met een kleine groep mensen die elke week schilderden.

Henny is jaren lid geweest van kunstkring “Bellingeweer” waar veel met krijt, houtskool en het meest met aquarel werd gewerkt. Landschappen, stillevens en bloemen, model en portretten. Gaandeweg is zij steeds meer met acrylverf gaan werken en werd haar werk abstracter. Om zich het abstract schilderen nog meer eigen te maken, is zij weer lessen gaan volgen. Hieruit is de groep ‘” Vrij Schilderen” ontstaan, waar zij ook larenlang lid van is geweest.

Momenteel volgt zij een opleiding op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet. “Schilderen is mijn grote passie. Ik schilder niet alleen met mijn handen, maar ook met mijn ogen en mijn hart. Meestal begin ik met een snelle opzet, zonder een duidelijk vooropgezet plan en laat me leiden door mijn gevoel. Zoekend naar gelijkwaardigheid in vorm, beeld, kleur en contrast. Ik breng een aantal lagen verf aan (laag over laag) zodanig dat er een mooie structuur ontstaat. Soms schraap of poets ik een deel van de verf weer weg om de juiste lijnen en vormen  te krijgen.De uitdaging zit in de verrassing die tijdens het beeldend werken ontstaat.”

Komt u ook kijken naar de kunstwerken van Henny? Dit kan tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.


Schilderij Henny Wesselink

Pagina opties