Uitkomsten ‘corona-gesprekken’

In Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen zijn burgemeester Erica van Lente en wethouder Jan Uitslag de afgelopen twee weken in gesprek gegaan met inwoners en verenigingen over hoe zij aankijken tegen de nieuwe fase in de corona-aanpak, met het coronatoegangsbewijs. ”Zowel op locatie als via de mail hebben we vragen ontvangen. Dit heeft geleid tot goede gesprekken, zowel digitaal als fysiek”, vertelt burgemeester

Het coronatoegangsbewijs is bedoeld als tijdelijke maatregel om daarna weer terug te kunnen naar de normale situatie, van vóór corona. Het coronatoegangsbewijs is alleen nodig in de horeca, bij evenementen en voorstellingen. Op andere plekken niet.

Verschillende sportverenigingen gaven aan hoe lastig het is dat sporten wel weer mag zónder coronatoegangsbewijs, maar dat koffiedrinken in de kantine alleen mag mét een coronatoegangsbewijs. Uit de gesprekken bleek hoe belangrijk iedereen de gezondheid vindt en hoe verantwoordelijk iedereen zich voelt. Het is voor iedereen heel fijn om weer vertrouwd de deur open te kunnen zetten, maar toch ook weer ingewikkeld wanneer daar controles bij horen. Zeker als vrijwilligers dat moeten doen. Daar hebben we begrip voor. Toch moeten we ook deze fase samen door komen en ook deze regel in praktijk proberen te brengen. En dat gaat ons lukken!

Laten we goed op de gezondheid van onszelf en onze omgeving blijven letten: dat doe je door jezelf te laten testen bij klachten of door jezelf te laten vaccineren.

Mocht je alsnog een reactie of dilemma willen delen of heb je een vraag: bel dan naar 14 0529 of stuur een e-mail naar aanmelden@dalfsen.nl.

Pagina opties

Sluiting balies burgerzaken op vrijdag 22 oktober

In verband met werkzaamheden aan het ICT-netwerk zijn op vrijdag 22 oktober de balies van burgerzaken in het gemeentehuis van Dalfsen en het gemeentelijk servicepunt in Nieuwleusen gesloten. Dit betekent dat u op deze dag in het gemeentehuis of het servicepunt geen aanvraag van bijvoorbeeld uw paspoort kan doen. Mocht u vragen hebben, kunt u ons klantcontactcentrum bereiken via telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster