Uitnodiging: goede participatie, wat is daar volgens u voor nodig?

Over hoe u woont, leeft en werkt in de gemeente Dalfsen of over hoe het misschien ook anders kan heeft u vast ideeën. Een idee voor een plan kan bij u, een buurtbewoner en ook bij de gemeente ontstaan. De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk dat ideeën en plannen in onze leefomgeving zorgvuldig worden ontwikkeld. Daarbij gaat het niet alleen om plannen die de gemeente aan het ontwikkelen is, maar ook om ideeën die er leven onder onze inwoners. Denk bijvoorbeeld aan ideeën als: de aanleg van een speelplek, een nieuw hondenuitlaatveld,  of een nieuwe woningbouwlocatie.

Participatie, inwonerbetrokkenheid, ofwel het betrekken van de mensen die er mee te maken hebben, waaronder omwonenden, is daarbij een belangrijk onderdeel. Door met elkaar in gesprek te gaan over die plannen, ontdekken we met elkaar welke vragen, zorgen en aanvullende ideeën er zijn. Maar hoe kunnen we dat het beste doen? Die ideeën horen we graag van u!

Wat is uw ervaring met het betrokken worden bij een idee of plan, wat werkt goed en wat kan beter? Hoe betrekt de gemeente u het beste bij de plannen? Maar ook als u zelf een idee heeft, wat heeft u dan van de gemeente nodig om dat idee verder uit te kunnen werken?

Op donderdag 24 juni van 20:00 – 21:30 (uitloop tot 22:00 uur) houden wij een digitale bijeenkomst.

Komt u meepraten? Ervaring met participatie is niet nodig. De opbrengst van de avond nemen we mee  bij de ontwikkeling van het gemeentelijk beleid voor inwonerbetrokkenheid.

Aanmelden

  • Aanmelden kan tot en met zondag 20 juni via gemeente@dalfsen.nl
  • Daarna ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de link naar de digitale bijeenkomst en uitleg over hoe het programma Zoom werkt.
  • U kunt aan dit digitale gesprek deelnemen op computer, laptop of smartphone.

Pagina opties

Sluiting balies burgerzaken op vrijdag 22 oktober

In verband met werkzaamheden aan het ICT-netwerk zijn op vrijdag 22 oktober de balies van burgerzaken in het gemeentehuis van Dalfsen en het gemeentelijk servicepunt in Nieuwleusen gesloten. Dit betekent dat u op deze dag in het gemeentehuis of het servicepunt geen aanvraag van bijvoorbeeld uw paspoort kan doen. Mocht u vragen hebben, kunt u ons klantcontactcentrum bereiken via telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster