UPDATE: Controles hondenbelasting loopt uit tot 20 mei

Update 10 mei 2022 Sinds 11 april 2022 voeren medewerkers van bedrijf Legitiem de controle Hondenbelasting 2022 (namens GBLT) in de gemeente Dalfsen uit. De verwachting was dat de controles eind week 17 zijn uitgevoerd. Door ziekte van controleurs is het helaas niet gelukt om deze planning te halen. De verwachting is nu dat de controles uiterlijk 20 mei zijn afgerond. 

Bent u eigenaar van één of meer honden, dan moet u hierover hondenbelasting betalen. Via GBLT betaalt u de hondenbelasting aan de gemeente.

Wat houdt de controle in?

De controleurs van GBLT controleren in de hele gemeente. Dit doen zij steekproefsgewijs door een bezoek aan huis. Treft de controleur u niet thuis, maar heeft hij wel het vermoeden dat u een hond heeft, dan laat hij een brief achter met het verzoek om uw hond(en) aan te melden. In deze brief staat hoe u kunt reageren. Ook wanneer u geen hond heeft, kunt u dit op het formulier aangeven en laten weten aan GBLT. Blijkt uit de controle dat u een hond heeft, maar deze nog niet heeft aangemeld, dan kan GBLT tot drie jaar terug een belastingaanslag opleggen.

Heeft u een hond aangeschaft en bent u vergeten om de hond aan te melden?

Als u vergeten bent om uw hond(en) aan te melden, doet u dit dan zo snel mogelijk alsnog. Dit kunt u digitaal regelen. Ga naar Mijn Loket op de website gblt.nl (inloggen met uw DigiD);

Wat moet u doen als u een hond in huis neemt?

Als u een hond in huis neemt, moet u dit binnen 14 dagen na de komst van de hond(en) melden aan GBLT. Dit doet u digitaal via Mijn Loket op de website gblt.nl.

Wat als u geen hond(en) meer heeft?

Heeft u geen hond(en) meer, dan moet u deze hond(en) afmelden. Dit doet u digitaal via Mijn Loket op de website gblt.nl.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u liever schriftelijk aangifte doen? Neem contact op met GBLT via 088-0645555 (maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur).

Pagina opties

Door een storing kunnen op dit moment geen pasfoto's worden gemaakt in het gemeentehuis Dalfsen.

Sluit venster