Update voorplein gemeentehuis

Afgelopen maanden is door NTP B.V. druk gewerkt aan het voorplein van het gemeentehuis in Dalfsen. Nu zijn de werkzaamheden nagenoeg afgerond en is er een mooi, duurzaam en groen voorplein te zien wat goed te betreden is voor iedereen! De komende periode wordt nog wel een aantal kleine werkzaamheden uitgevoerd om ‘de puntjes op de i te zetten’. Medio mei wordt het voorplein officieel geopend door wethouder André Schuurman.
 

Een paar feitjes op een rij:

  • Wist je dat de oorspronkelijke natuursteenverharding is opgenomen door medewerkers van stichting Dalfsen Werkt en dat deze verharding binnen de gemeente Dalfsen duurzaam wordt hergebruikt?
  • Wist je dat een groot gedeelte van de werkzaamheden aan het voorplein door lokale mensen en bedrijven zijn uitgevoerd?
  • Wist je dat je straks je elektrische fiets op kunt laden tijdens je bezoek aan het gemeentehuis of een hapje eten aan het Waterfront?
  • Wist je dat we bijna 30 verschillende soorten planten hebben die bijdragen aan biodiversiteit en dat deze zijn aangebracht door de buitendienst van Dalfsen?
  • Wist je dat er circa 700 m2 meer groen is ingevuld ten opzichte van het oude plein? Dat is bijna  40% van het totale oppervlakte van het totale plein.

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot tenminste 1 juni 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster