Vaarseizoen uitgesteld door coronacrisis

Met het uitstellen van het vaarseizoen door de provincie Overijssel, blijven ook de schutsluizen in de Vecht bij Vechteweerd (Dalfsen) en Vilsteren gesloten. Hierdoor is recreatievaart niet mogelijk tot 1 juni. De sluizen van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) worden alleen geopend voor hulpdiensten. De trailerhelling bij het gemeentehuis is (op verzoek van de provincie en het waterschap) afgesloten. Deze maatregel geldt voorlopig tot 1 juni 2020.

Normaal gesproken start ieder jaar rond Pasen het zogeheten ‘schutseizoen’ en is het in de voorjaars- en zomermaanden een komen en gaan van recreatievaarders op de Vecht. Het schutseizoen loopt dit jaar tot zondag 1 november.

Waterschap Drents Overijsselse Delta is verantwoordelijk voor het waterpeilbeheer en scheepvaartbeheer op de Overijsselse Vecht vanaf de monding in het Zwarte Water bij Zwolle tot Ommen. Vanaf Ommen tot aan de Duitse grens gaat waterschap Vechtstromen hierover.

Trailerhelling gemeentehuis Dalfsen

De trailerhelling bij het gemeentehuis is (op verzoek van de provincie en het waterschap) afgesloten. Ook de mensen die een seizoenplaats hebben mogen de boot (nog) niet te water laten. De Provincie en het Waterschap hebben dit besluit ook genomen om te voorkomen dat mensen eropuit gaan. Door sluizen te sluiten wil de provincie voorkomen dat men gaat varen. Vanuit de gemeente Dalfsen ondersteunen wij deze maatregel door de boothelling af te sluiten zodat boten daar ook niet te water kunnen. Het is dus ook niet toegestaan om tussen de sluizen te varen.

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
T/m 28 april zijn de Servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld gesloten. Het gemeentehuis is alleen op afspraak van 8.30 tot 12.30 uur geopend. Stel vragen zoveel mogelijk telefonisch via T. 14 0529. Via dit nummer maakt u ook een afspraak.

Het gemeentehuis is elke werkdag van 08.30 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar.

Kijk voor meer info op www.dalfsen.nl/corona

Sluit venster