Voorjaar - Column wethouder Jan Uitslag

Het voorjaar is begonnen. De bloesem bloeit, het groen loopt uit, de zon schijnt en de temperatuur loopt op. Het woord ‘rokjesdag’ heb ik ook al gehoord. Het voelt bijna aan als normaal. Normaal gesproken zouden de terrassen vol zitten, werd er uitgekeken naar de vakantie en genoten we van allerlei evenementen.

Normaal gesproken.

Op veel plekken wordt zo hard gewerkt, dat er helemaal geen tijd is om daar mee bezig te zijn. Denk maar aan het onderwijs en de zorg. Bij anderen zoals onze winkeliers, de horeca en recreatie is het nu juist te stil en groeit de ongerustheid. Ik zie dat iedereen dolgraag de handen uit de mouwen wil steken, maar nu gebonden is aan de maatregelen. Juist nu het voorjaar begint, zouden de bedrijven in de recreatiesector het druk hebben. Een sector die ook voor de Dalfser economie van belang is. Het voorjaar waarin een belangrijk deel van de omzet moet worden gehaald. Zij zien die omzet in rook opgaan. En met hen de bedrijven die meeprofiteren van de toeristen.

Bij de gemeente merken we dat gelukkig velen de weg vinden voor het stellen van hun vragen en indienen van aanvragen. Samen zoeken we naar oplossingen. De provincie, Hiswa/Recron, Marketing Oost, gemeenten en andere partijen hebben samen een taskforce opgericht. We zijn bezig om problemen van nu inzichtelijk te krijgen en proberen die te tackelen, maar we denken ook alvast na over de periode als we ons weer wat vrijer mogen bewegen en wel op vakantie mogen.

Want hoe onwerkelijk dat nu ook klinkt, ik ben er van overtuigd dat die periode weer komt. En ik kan me voorstellen dat de behoefte dan groot is om even weg te gaan. Even weg uit het huis waar we de afgelopen weken toch min of meer aan gekluisterd waren. Laten we dit jaar weer eens ontdekken hoe mooi en verrassend ons eigen Vechtdal is en hoe gastvrij onze campings, hotels, restaurants en cafés in onze gemeente zijn. Maar voordat het zover is blijven we nu nog even binnen om elkaar te beschermen, zodat we straks samen met en van elkaar kunnen genieten. 

Jan Uitslag
Wethouder gemeente Dalfsen

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Op maandag van 8.30 tot 19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Stel vragen zoveel mogelijk via telefoonnummer 14 0529. Via dit nummer maakt u ook een afspraak.

Sluit venster