Werkzaamheden SCAN seismisch onderzoek in de bodem hervat

In opdracht van de Rijksoverheid wordt een bodemonderzoek uitgevoerd in de gemeente Dalfsen. Dit landelijke onderzoek heet ‘Seismische Campagne Aardwarmte Nederland’ (SCAN) en vindt plaats in de lijn Westeinde – Dalfsen – Hoonhorst – Heino. Als gevolg van het coronavirus waren de werkzaamheden van het seismisch onderzoek om de potentie van aardwarmte in beeld te brengen, rond 15 maart stilgelegd.

Inmiddels zijn, volgens de richtlijnen van het RIVM, de nodige veiligheidsmaatregelen en protocollen door EBN en de aannemer genomen en opgesteld, hierdoor kan er nu op een zo veilig mogelijk manier gewerkt worden. De werkzaamheden zullen zo rond 28 april aanvangen op lijn 12 van Dalfsen naar Rheden met het boren van schotgaten.

Meer informatie

Wil je meer weten over het seismisch onderzoek? Ga dan naar: https://scanaardwarmte.nl/waar-doen-we-onderzoek/uitvoering-seismisch-onderzoek/

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Op maandag van 8.30 tot 19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Stel vragen zoveel mogelijk via telefoonnummer 14 0529. Via dit nummer maakt u ook een afspraak.

Sluit venster