Wie zet jij in het spotlicht? Nomineer jouw favoriet voor de Overijsselse Cultuurprijzen

Wie maakte in het afgelopen cultuurseizoen voor jou het verschil? Nomineer nu jouw favoriete kandidaat voor de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel.

De beide prijzen zijn bedoeld voor die makers uit Overijssel die jou de afgelopen tijd hebben verrast, geprikkeld of geraakt. De winnaars ontvangen naast een kunstwerk en oorkonde, het prachtige geldbedrag van €10.000 (voor de winnaar van de prijs Cultuurtalent in de vorm van een projectsubsidie). Een mooie manier om de cultuurmakers uit onze provincie te waarderen.

De afgelopen twee jaar is de cultuursector in het hart geraakt. Toch waren er veel bijzondere verrassende kunstprojecten, optredens, exposities of initiatieven te zien, horen en te beleven in Overijssel. Wat sprong er het afgelopen jaar volgens jou uit? 

Overijssel laat van je horen

Wie heeft jou verrast, geprikkeld, ontroerd of geraakt? Meld jouw favoriet aan op www.cultuurprijsoverijssel.nl. Je kunt tot vrijdag 22 april personen, groepen of organisaties uit de hele provincie Overijssel voordragen. Laat ons weten waarom juist jouw favoriet in aanmerking komt voor de Cultuurprijs Overijssel of de Cultuurtalent van het jaar.

We zoeken kandidaten in de breedste zin van cultuur: van muziek, theater, dans, beeldende kunst, fotografie, video en film, literatuur. architectuur, amateurkunst, beeldende kunst tot aan cultuurhistorie, design, vormgeving en letteren.  

Aan de bak

“We hopen op een grote hoeveelheid nominaties zodat we met de beslissing wie de prijzen wint, echt recht doen aan wat er leeft.” Het bestuur van de stichting beoordeelt alle nominaties en vraagt daarnaast externe adviseurs uit het werkveld om mee te denken vanuit hun kennis en expertise om zo tot een weloverwogen keuze te komen.

And the winner is….

De bekendmaking van de winnaars van de beide cultuurprijzen volgt in mei. Op 19 september reiken we de beide cultuurprijzen uit tijdens een feestelijke avond in Theater de Spiegel in Zwolle. Het programma van de uitreiking wordt samen met de winnaars gemaakt en staat volledig in het teken van kunst en cultuur in Overijssel én de beide winnaars in het bijzonder. Een jaarlijks hoogtepunt voor cultureel Overijssel!

We nodigen iedereen uit de provincie Overijssel uit om zijn of haar favoriete cultuurmaker te nomineren. Wie is volgens jou het Cultuurtalent? En wie verdient de Cultuurprijs Overijssel? Tot 22 april kun je die maker die jou heeft verrast, geprikkeld, ontroerd en gegrepen aanmelden via www.cultuurprijsoverijssel.nl/.

De Cultuurprijs Overijssel wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Overijssel. 

Pagina opties

Door een storing kunnen op dit moment geen pasfoto's worden gemaakt in het gemeentehuis Dalfsen.

Sluit venster