Ondermijning

Icon

Themaweek Veilig Buitengebied

Hoe houden wij IJsselland samen veilig? Hoe kun je criminaliteit herkennen en wat kun jij er tegen doen?

Melding ondermijning

Icon

Online melding doen van ondermijnende criminaliteit. Dit kan ook anoniem.

Het herkennen van een hennepkwekerij

Icon

Hennepkwekerijen zorgen voor overlast in woningen en maken buurten in de gemeente Dalfsen onveilig.

Te mooi om waar te zijn?

Icon

Criminaliteit met een ondermijnend karakter heeft een nadelig effect op de samenleving en zorgt voor gevoelens van onveiligheid.

Zorgfraude

Icon

Zorgfraude is zorg declareren die de cliënt nooit heeft ontvangen. De daders zijn malafide zorgbureaus, die over de rug van kwetsbare inwoners hun zakken vullen en waarbij sprake is van slechte zorg en soms zelfs het uitblijven van zorg.

Drugsafval

Icon

In Nederland wordt regelmatig afval van synthetische drugs gevonden, bijvoorbeeld van ghb, speed en xtc. Dit chemisch afval is afkomstig van illegale drugslaboratoria.

Wees verdacht op witwaspraktijken

Icon

Een nagelstudio die bijna nooit open is. Een bedrijf dat producten veel te goedkoop aanbiedt. Deze situaties kunnen wijzen op witwaspraktijken.

Weet aan wie u verhuurt

Icon

Wilt u uw woning, bedrijfspand, schuur, stal of loods verhuren, wees dan altijd alert. Veel mensen zijn als verhuurder al slachtoffer geworden van criminelen. Met alle gevolgen van dien! Lees daarom de informatie op deze pagina voor tips waar u op moet letten.

App Ondermijning

Icon

Ziet u de onderwereld in de bovenwereld? Test (en vergroot) uw kennis! Download de app Ondermijning via Google play voor Android of de Appstore voor Apple.

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster