Ondermijning

Icon

Te mooi om waar te zijn?

Icon

Criminaliteit met een ondermijnend karakter heeft een nadelig effect op de samenleving en zorgt voor gevoelens van onveiligheid.

Zorgfraude

Icon

Zorgfraude is zorg declareren die de cliënt nooit heeft ontvangen. De daders zijn malafide zorgbureaus, die over de rug van kwetsbare inwoners hun zakken vullen en waarbij sprake is van slechte zorg en soms zelfs het uitblijven van zorg.

Drugsafval

Icon

In Nederland wordt regelmatig afval van synthetische drugs gevonden, bijvoorbeeld van ghb, speed en xtc. Dit chemisch afval is afkomstig van illegale drugslaboratoria.

Wees verdacht op witwaspraktijken

Icon

Een nagelstudio die bijna nooit open is. Een bedrijf dat producten veel te goedkoop aanbiedt. Deze situaties kunnen wijzen op witwaspraktijken.

Weet aan wie u verhuurt

Icon

Steeds meer mensen in het buitengebied worden benaderd door criminelen die een leegstaande schuur of woning willen huren. Maar er wordt niet bij verteld dat het pand gebruikt gaat worden voor een illegale hennepplantage. Met alle gevolgen van dien!

App Ondermijning

Icon

Ziet u de onderwereld in de bovenwereld? Test (en vergroot) uw kennis! Download de app Ondermijning via Google play voor Android of de Appstore voor Apple.

Melding ondermijning

Icon

Online melding doen van ondermijnende criminaliteit. Dit kan ook anoniem.

Het herkennen van een hennepkwekerij

Icon

Hennepkwekerijen zorgen voor overlast in woningen en maken buurten in de gemeente Dalfsen onveilig.

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0529. De Servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld zijn open voor publiek. Meer informatie

Sluit venster