Organisatie

De gemeente Dalfsen telt ongeveer 220 medewerkers die iedere dag in touw zijn om het wonen, werken en recreëren voor inwoners, bezoekers en bedrijven zo aangenaam mogelijk te maken. De gemeente Dalfsen heeft de opbouw van de organisatie schematisch weergegeven in een organogram.

Organogram gemeente Dalfsen

We zijn een wendbare organisatie, waardoor we snel kunnen inspelen op de veranderende omgeving waarbij we talenten optimaal benutten.

Resultaatgerichtheid, zien van kansen en mogelijkheden en samenwerken aan het collectieve doel zijn de kernwaarden van de organisatie. Daarvoor hebben we drie visies ontwikkeld: de ideale medewerker, de ideale manager en het ideale team. Onze enthousiaste medewerkers werken daarbij aan persoonlijk leiderschap en flexibele inzetbaarheid. We willen daarbij een resultaatgerichte cultuur creëren met een robuuste bedrijfsvoering die zowel in- als extern 'in control' is.

We kennen korte lijnen tussen het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie. Niet denken in problemen, maar in oplossingen staat hoog in het vaandel. Er is veel ruimte om je werkzaamheden uit te voeren op de manier die bij jou past en dat haalt het beste uit onze medewerkers.

We zijn een innovatieve organisatie waarbij we medewerkers de ruimte geven om kansen te grijpen. Dat doen we het liefst samen met onze inwoners, bedrijven, organisaties en instellingen.

De directie,

  • Henry van der Woude (waarnemend gemeentesecretaris/algemeen directeur)

Werken bij een World-class Workplace
Gemeente Dalfsen is uitgeroepen tot World-class Workplace 2020, voorheen in Nederland bekend als het keurmerk Beste Werkgevers. Dit keurmerk van het bedrijf Effectory is het grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap in Nederland.

Het keurmerk werd verdiend door de goede beoordeling van de medewerkers van de gemeente Dalfsen. Uit het medewerkersonderzoek dat werd uitgevoerd in januari 2020 bleek een hoge betrokkenheid en bevlogenheid van de mensen die bij de gemeente Dalfsen werken. 

Waarnemend gemeentesecretaris/algemeen directeur Henry van der Woude is trots op zijn organisatie: “Bij de gemeente Dalfsen werken we met een club betrokken en bevlogen mensen. Die betrokkenheid zien we terug in de waardering die medewerkers geven. Het keurmerk is dan ook een compliment voor alle medewerkers in onze organisatie en voor het college van B&W als werkgever”.


 

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 11 mei 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend (14 0529). Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht.

Sluit venster