Regionaal samenwerken

Icon

Logo RES West-OverijsselIeder gebied/provincie in Nederland is anders; verschil in behoefte aan energie, infrastructuur voor energie, bronnen voor duurzame warmte, oppervlakte van het gebied enz. Deze verschillen vragen ook om een andere benadering van de energietransitie. Overheden, inwoners, bedrijven, netbeheerders en maatschappelijke organisaties hebben elkaar nodig. Daarom bekijken we de landelijke duurzaamheidsdoelen per regio. Hiervoor is Nederland verdeeld in 30 energieregio’s. Zij maken ieder een Regionale Energiestrategie: de RES. Dalfsen doet dit in West-Overijssel in een samenwerkingsverband van elf gemeenten, de provincie Overijssel, Waterschap Drents Overijsselse Delta en netbeheerders Enexis, Coteq en Rendo. In dat samenwerkingsverband werken we samen met maatschappelijke organisaties, energiecoöperaties, bedrijven en jongeren uit de regio.

Inmiddels heeft West-Overijssel in een conceptbod aangegeven dat de regio 1.600 Gwh hernieuwbare elektriciteit wil produceren in 2030. Dalfsen staat daarbij garant voor 100 Gwh. We hebben met de gerealiseerde en geplande projecten nu al 45 Gwh. We moeten dus de komende tien jaar nog 55 Gwh bedenken en realiseren. Denk aan zonnedaken, zonnevelden en grote windmolens.

Daarnaast stellen we een warmtetransitievisie op waarin we de weg omschrijven naar hoe we in de gemeente Dalfsen in 2050 van het aardgas af zijn.

Meer informatie:

Terug

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster