Regionale Energie Strategie

Icon

Besparen en opwekken: Dalfsen zorgt in de toekomst zelf voor stroom
Over tien jaar willen de gemeenten in West-Overijssel samen de helft van het totale elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken met zonne- en windenergie. Ze hebben daarover afspraken vastgelegd in de Regionale Energiestrategie (RES) West-Overijssel. 

In gesprek
De gemeente Dalfsen levert binnen deze regionale afspraken ook haar eigen bijdrage. Dat gaan we samen doen. Binnen de gemeente , geeft wethouder André Schuurman aan, hebben we nauwe banden met de duurzame dorpen. Samen zorgen we voor binding en overleg met de omgeving. Voor nu ligt er een concept-bod waar we over in gesprek gaan met de raad en onze inwoners voordat er definitieve keuzes worden gemaakt.

Plekken staan niet vast
De komende tien jaar gaan we samen, binnen onze gemeente en met alle partners van RES-West-Overijssel aan de slag gaan om de helft van onze elektraverbruik te verduurzamen. Hoe we dat gaan doen, hoe de verdeling precies zal zijn tussen zon en wind en waar de zonneparken en windmolens zullen komen staat nog niet vast en gaan we samen met betrokkenen later nog uitwerken.

Energiebesparing
Naast de zogenoemde grootschalige opwek, gaat de gemeente ook door om inwoners en ondernemers te stimuleren hun eigen huis en bedrijfspand te verduurzamen. Ook wil de gemeente inzetten op energiebesparing.

Meer informatie:

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. De servicepunten zijn tot 1 september 2020 gesloten. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0529. Meer informatie: www.dalfsen.nl/openingstijden

Sluit venster