Rode Kruis: hulplijn voor kwetsbaren

Icon

Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met diverse hulpinstanties:

Rode Kruis Hulplijn
Het kan zijn dat u in thuisquarantaine komt omdat u ziek bent of omdat u in aanmerking bent geweest met een besmet persoon. Of u nu ziek bent of niet: afgesloten zijn van de buitenwereld kan behoorlijk ingrijpend zijn. Dus heeft u behoefte aan een luisterend oor of praktische tips? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur bellen met de hulplijn 070-4455-888.

Het Infopunt
Heeft u een vraag waarvan u niet precies weet bij wie u moet zijn? Of bent u bijvoorbeeld bang dat u een hulpvraag heeft die niet zwaar genoeg is om rechtstreeks naar een zorginstantie te stappen? Neem dan contact op met het Infopunt. Bij het Infopunt werken deskundige mensen die u helpen met uw vraag. Wanneer zij uw vraag niet kunnen beantwoorden, verwijzen ze u door naar de juiste organisatie. Het Infopunt is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 0529 79 30 13.

113 Zelfmoordpreventie
Heeft u last van depressieve of sombere gevoelens of denkt u aan zelfmoord? Neem dan contact op met de gratis hulplijn 0800-0113. 113 Zelfmoordpreventie is er niet alleen wanneer u denkt aan zelfmoord. Op de website www.113.nl kunt u verschillende tips en tricks vinden over u hoe om kunt gaan met stress in tijden van corona. Daarnaast zijn er allerlei zelfhulpcursussen en trainingen te vinden. Wilt u een naaste steunen die door een zware periode gaat? Met de gratis online training leert u hoe u een gesprek kunt voeren over gedachten aan zelfdoding. 

Ben je 18 jaar of jonger en wil je graag met iemand praten?

Pagina opties