Snelfietsroute Zwolle - Dalfsen

In opdracht van de gemeente Dalfsen start Lansink wegenbouw vanaf maandag 16 september met de wegwerkzaamheden aan de fietsroute tussen Dalfsen en Zwolle. Dit is het eerste deel van de aanpassingen voor de gehele snelfietsroute Dalfsen – Zwolle. De app ‘Fietssnelroute Zwolle – Dalfsen’ informeert u over de werkzaamheden. Zo worden er nieuwsberichten op geplaatst, is de planning in verschillende fases getoond, inclusief omleidingsroutes, worden foto’s van de werkzaamheden geplaatst en kunnen vragen worden gesteld. De app is te downloaden in de Appstore en Playstore.

De werkzaamheden zijn verdeeld in verschillende fases: in september 2019 wordt gestart met de kant van de fietsopstelplaats aan de Ankummer Es. Via de Vossersteeg eindigen de werkzaamheden bij De Broekhuizen. De verwachting is dat de werkzaamheden begin december afgerond zijn.

Omleidingsroutes

Tijdens elke fase gelden er andere omleidingsroutes. Via de app worden de verschillende omleidingsroutes per fase getoond. Daarnaast zijn de routes aangegeven door bebording. Aanwonenden en aanliggende bedrijven blijven ook tijdens de wegwerkzaamheden bereikbaar. De opstelplaats voor scholieren en andere gebruikers wordt tijdens de werkzaamheden tijdelijk verplaatst naar het veld naast de kruising Ankummer Es – Leemculeweg. Ook dit is middels bebording aangegeven.

Werkzaamheden onderdeel van snelfietsroute Zwolle – Dalfsen

De gemeente Dalfsen, gemeente Zwolle en Provincie Overijssel hebben samen de ambitie om momenteel één van de drukste regionale fietsroutes van de provincie Overijssel aan te pakken. Deze routes loopt vanaf de Ankummer Es in Dalfsen tot aan Zwolle (Berkum). De noordelijke route loopt vanaf de Broekhuizen via de Hessenweg. De zuidelijke route en via de stuw Broekhuizen en de dijk. Deze fietsroutes worden dagelijks veel gebruikt door forenzen, scholieren en recreatieve fietsers. De fietsroute wordt aangepast naar een snelfietsroute, onder andere door de herkenbaarheid van de route te vergroten. Daarnaast wordt het comfort en aantrekkelijkheid van de route verbeterd.

Vragen?

Voor algemene vragen over de fietsroute kan contact opgenomen worden  met de heer Mosterman door te bellen naar (0529) 48 82 72, door het contactformulier in te vullen op onze website of een e-mail te sturen naar gemeente@dalfsen.nl. Vragen over de uitvoeringswerkzaamheden, planning en de fasering gaan via Lansink wegenbouw, door te bellen met (074) 34 94 766.

Te downloaden:

Pagina opties

De servicepunten van de gemeente Dalfsen in Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met in ieder geval 9 februari 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend. Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht! Meer informatie

Sluit venster