Stemmen vanuit het buitenland

Icon

Tijdelijk in het buitenland
Staat u in een Nederlandse gemeente ingeschreven maar verblijft u tijdens de Tweede Kamerverkiezing op 17 maart 2021 tijdelijk in het buitenland, dan heeft u 2 mogelijkheden om uw stem uit te brengen. 

  • U kunt uw stem uitbrengen via een volmacht. U geeft dan een machtiging aan een andere kiezer om uw stem uit te brengen. De aanvraag loopt via de gemeente waar u op 1 februari 2021 ingeschreven staat en als kiezer bent geregistreerd.
  • U kunt er ook voor kiezen uw stem uit te brengen door middel van briefstemmen voor kiezers buiten Nederland. Hiervoor moet u een aanvraag indienen bij de gemeente Den Haag. Dat kan via een formulier op de website van de gemeente Den Haag. Uw aanvraag moet uiterlijk op 17 februari 2021 om 23.59 uur (Nederlandse tijd) bij de gemeente Den Haag binnen zijn.

Stemmen als u in het buitenland woont
Als u in het buitenland woont en niet meer staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, Bonaire, Sint Eustatius of Saba, kunt u alleen stemmen bij verkiezingen voor raadgevende referenda, de Tweede Kamer en het Europees Parlement. 

De gemeente Den Haag regelt de verkiezingen voor alle kiezers buiten Nederland. Ga voor meer informatie naar de pagina Kiezers buiten Nederland op de website van de gemeente Den Haag.

Wetgeving:

Pagina opties