Thuisbezorgen reisdocumenten en rijbewijzen

Twee keer naar het gemeentehuis voor een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs (eerst aanvragen en vervolgens ophalen) is niet meer nodig. Vanaf 1 oktober 2017 krijgen inwoners uit de gemeente Dalfsen de mogelijkheid een reisdocument of rijbewijs veilig thuis, op het werk of elders te laten bezorgen. Inwoners hoeven dan alleen nog voor de aanvraag van het document naar het gemeentehuis of gemeentelijk servicepunt te komen.

Kosten

Een document kan overal in Nederland bezorgd worden, met uitzondering van de Waddeneilanden. Voor het laten bezorgen van een reisdocument (paspoort/identiteitskaart) en een rijbewijs wordt € 15,70 in rekening gebracht.

Bezorgmomenten

Een paspoort of identiteitskaart kan worden bezorgd van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 22.00 uur. Op zaterdag kan een paspoort of identiteitskaart worden bezorgd tussen 08.00 en 18.00 uur. Voor het bezorgen van een rijbewijs gelden andere tijden. Dit kan tijdens kantooruren op maandag tot en met donderdag tussen 08.30 en 16.30 uur en op vrijdag tussen 08.30 en 13.00 uur.

Pagina opties

Sluiting balies burgerzaken op vrijdag 22 oktober

In verband met werkzaamheden aan het ICT-netwerk zijn op vrijdag 22 oktober de balies van burgerzaken in het gemeentehuis van Dalfsen en het gemeentelijk servicepunt in Nieuwleusen gesloten. Dit betekent dat u op deze dag in het gemeentehuis of het servicepunt geen aanvraag van bijvoorbeeld uw paspoort kan doen. Mocht u vragen hebben, kunt u ons klantcontactcentrum bereiken via telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster