Verkiezingen Tweede Kamer 2021

Icon

Op woensdag 17 maart 2021 kunt u stemmen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Het is een bijzondere tijd en dit vraagt om bijzondere maatregelen zodat de verkiezingen veilig verlopen.

Briefstemmen

Icon

Als u 70 jaar of ouder bent, kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen. Alles wat u hiervoor nodig heeft, ontvangt u met de post.

Veilig stemmen in coronatijd

Icon

Om het risico op verspreiding van het coronavirus tijdens deze verkiezing zo klein mogelijk te maken, is een reeks van maatregelen genomen.

Stemmen vanuit het buitenland

Icon

Verblijft u tijdens de verkiezingen op 17 maart 2021 (tijdelijk) in het buitenland? Hier leest u hoe u toch kunt stemmen.

Vroegtijdig stemmen

Icon

De mogelijkheid voor het vroegtijdig stemmen voor inwoners jonger dan 70 jaar, die om gezondheidsredenen de drukte op het stembureau willen vermijden.

Stembureaus

Icon

Waar u kunt stemmen, Een overzicht van de 18 (nieuwe)stembureaus. 

Geen stempas ontvangen of stempas kwijt?

Icon

U heeft een stempas nodig om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen.

Iemand anders laten stemmen

Icon

Als u zelf niet kunt stemmen, kunt u iemand anders machtigen om dit voor u te doen. Dit kan bij alle verkiezingen.

Stemmen in een andere gemeente

Icon

Het is mogelijk om in een andere gemeente te stemmen. Wat u hiervoor moet weten.

Toegankelijk stemmen

Icon

Iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is én de Nederlandse nationaliteit heeft mag stemmen. Ook mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en mensen die analfabeet zijn of de Nederlandse taal niet (goed) beheersen. 

Pagina opties

De servicepunten Lemelerveld en Nieuwleusen zijn gesloten tot en met tenminste 15 maart 2021. Het gemeentehuis blijft op afspraak geopend. Voor het gemeentehuis geldt een mondkapjesplicht!

Sluit venster