Warmtetransitie

Gemeente Dalfsen van het aardgas af
In het klimaatakkoord is ook als doel gesteld om over te stappen op duurzame manieren van verwarmen. Ook in de gemeente Dalfsen gaan we onze huizen en bedrijven duurzaam verwarmen.  

Hiervoor zullen de alternatieven voor aardgas in kaart worden gebracht die in Dalfsen toegepast kunnen worden. In een later stadium zullen samen met inwoners, ondernemers en andere belanghebbende plannen worden gemaakt waarin per wijk bekeken wordt hoe we over kunnen stappen naar een andere manier van verwarmen. In het klimaatakkoord is afgesproken dat we in 2050 geen aardgas meer gebruiken voor het verwarmen van woningen en bedrijven.

Stap voor stap over naar duurzame manieren van het verwarmen van woningen en panden, dat is wat onder meer in het klimaatakkoord is afgesproken. Er staat omschreven dat we in het jaar 2050 geen aardgas meer gebruiken voor het verwarmen van woningen en bedrijfspanden.

Dit betekent dat we ons ook in de gemeente Dalfsen gaan voorbereiden. Dit doen we door eerst in kaart te brengen welke alternatieve mogelijkheden er in onze gemeente zijn voor aardgas. Vervolgens kijken we samen met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden hoe we per wijk een plan kunnen maken voor een andere manier van verwarmen. Dit gaat allemaal niet in een keer, maar we kijken stap voor stap hoe we in 2050 volledig gebruik kunnen maken van duurzame warmte.

Pagina opties

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld t/m 17 december gesloten. Heeft u een vraag dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier, e-mailadres gemeente@dalfsen.nl of telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster