Weet aan wie u verhuurt

Icon

Steeds meer mensen in het buitengebied worden benaderd door criminelen die een leegstaande schuur of woning willen huren. Maar er wordt vaak niet bij verteld dat het pand gebruikt gaat worden voor een illegale hennepplantage. Met alle gevolgen van dien!

Risico en gevaar

Naast gevaren als brand, wateroverlast en schade aan gebouwen, zit er voor de pandeigenaar ook groot juridisch risico aan de verhuur aan criminelen. U bent namelijk als eigenaar verantwoordelijk voor wat er in uw panden en op uw erf gebeurt. Kijk dus goed uit aan wie u verhuurt!

Tips

Zorg dat u weet aan wie u verhuurt. Controleer identiteitsbewijzen en of uw contactpersoon ook de gebruiker wordt. Stel een huurcontract op dat wordt getekend, waarin duidelijk staat voor welke activiteiten het pand gebruikt mag worden. Zorg dat u altijd het pand in mag om te controleren of men zich aan de afspraken houdt. En heel belangrijk: accepteer alleen betalingen via de bank en GEEN contant geld.

Wat kunt u doen?

Meld verdachte situaties bij de politie: 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Pagina opties

Maatregelen coronavirus
Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0529. De Servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld zijn open voor publiek. Meer informatie

Sluit venster