Workshop: Mantelzorg raakt elke werkgever, juist nu!

Mantelzorg op de werkvloer: elke werkgever en ondernemer heeft ermee te maken, wellicht zonder dat u er zelf weet van heeft. Want 1 op de 5 werknemers heeft mantelzorgtaken thuis. Deze medewerkers raken belast, ook fysiek. Dit kan leiden tot slecht functioneren, uitval en zelfs tot (langdurig) verzuim.

Door de coronacrisis krijgen werkgevers nog meer te maken met medewerkers die moeite krijgen tussen de balans werk/zorg. Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers in deze corona tijd meer zorgtaken oppakken en de emotionele belasting toeneemt. Dit heeft invloed heeft op het werk.

Volg de workshop Mantelzorg raakt elke werkgever, juist nu!

Wilt u informatie over de werk/privé balans van uw medewerkers? Bent u geïnteresseerd in mantelzorg? Of wilt u weten hoe u ondersteuning kan inzetten voor werknemers die mantelzorger thuis zijn? Gemeente Dalfsen organiseert samen met Saam Welzijn een online workshop speciaal voor werkgevers waarbij je onder andere op deze vragen antwoord krijgt. Deelname is kosteloos.

Na afloop van deze online workshop(s) weet je als werkgever en ondernemer:

  • Wat u moet weten over mantelzorg. En dat is meer dan je in eerste instantie denkt.
  • Wat u als werkgever kan betekenen én doen voor werknemers die mantelzorger zijn.
  • Hoe u werknemers met mantelzorgtaken herkent
  • Hoe u een gesprek over privé kan aangaan
  • Hoe u voorkomt dat werknemers ziek worden of uitvallen vanwege mantelzorg

Aanmelden

De gemeente herhaald deze workshop wegens eerder succes op:

  • Woensdag 17 februari 19.00 uur  – 20.30 uur

Aanmelden kan door het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/workshop in te vullen. Kunt u niet op deze data, maar wilt u wel informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Mantelzorgteam SaamWelzijn via telefoonnummer 0529 48 21 21 of stuur een mail naar info@saamwelzijn.nl.

Op www.dalfsen.nl/mantelzorg vindt u informatie en tips hoe u als werkgever om kan gaan met de werk/zorg balans van uw werknemers.

Graag ontmoet ik u op 17 februari! Tot dan.

Met vriendelijke groet,

André Schuurman
Wethouder Economische Zaken

Pagina opties

Sluiting balies burgerzaken op vrijdag 22 oktober

In verband met werkzaamheden aan het ICT-netwerk zijn op vrijdag 22 oktober de balies van burgerzaken in het gemeentehuis van Dalfsen en het gemeentelijk servicepunt in Nieuwleusen gesloten. Dit betekent dat u op deze dag in het gemeentehuis of het servicepunt geen aanvraag van bijvoorbeeld uw paspoort kan doen. Mocht u vragen hebben, kunt u ons klantcontactcentrum bereiken via telefoonnummer 14 0529.

Sluit venster