Zwolle vormt op vrijdag 30 september het decor voor deze nieuwe editie. De netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht organiseert de Vechtdaldag om projecten toe te lichten en meer te laten zien en horen over het Vechtdal. Ook verschillende plekken in Dalfsen worden bezocht, zoals de toekomstige klimaatwinkelstraat.  

Bezoekers kunnen veel excursies, projecten en bijzondere locaties rondom het Zwolse deel van rivier de Vecht bezoeken. De dag wordt georganiseerd door de partners van Ruimte voor de Vecht en start om 12.00 uur bij De Agnietenberg in Zwolle. De Vechtdaldag is een jaarlijks terugkerend evenement, op iedere keer een andere locatie in het Vechtdal. De dag draait om de ontwikkelingen rondom rivier de Vecht en staat dit jaar in het teken van samenwerking.

Eeuwenlang samenwerken in het Vechtdal

“Rivier de Vecht is de verbindende schakel tussen alle betrokken organisaties van Ruimte voor de Vecht”, aldus voorzitter Ruimte voor de Vecht, Alwin te Rietstap. “De intensieve samenwerking tussen 13 maatschappelijke en overheidsorganisaties is mooi en uniek. De netwerkorganisatie vormt de basis voor veel projecten die zijn ontwikkeld in het Vechtdal. Daarbij staan duurzame ontwikkeling en bekendheid van het Vechtdal centraal. Zo wordt er samengewerkt aan grootschalige projecten, zoals het Vechtpark in Hardenberg, Vechtoevers in Ommen, de nieuwe groene geul en brug bij Vechterweerd of de ontwikkeling van projecten in het kader van biodiversiteit en waterveiligheid. Tijdens de Vechtdaldag presenteren we met trots wat deze samenwerking heeft opgeleverd in onze regio.”

Programma

Na een opening gaan bezoekers op 30 september uiteen om tijdens een excursie meer te horen over de verschillende aspecten van het Vechtdal en het programma Ruimte voor de Vecht. Van een boottochtje over de Vecht, een fietstocht langs de Hessenpoort tot een wandeling over het oeroude landschap langs de Vecht.  

Meedoen is gratis, aanmelden kan vanaf nu

De ontvangst van de Vechtdaldag is om 12.00 uur bij De Agnietenberg in Zwolle. Rond 13.30 start iedereen met zijn of haar excursie. De middag wordt rond 16.00 uur gezamenlijk afgesloten met een hapje en een drankje. Deelname is kosteloos en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.ruimtevoordevecht.nl(externe link).