Hallo allemaal, Ik ben Laure Veldman en ik ben de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen. Ik vind het ontzettend leuk dat ik namens alle kinderen burgemeester mag zijn, maar kinderburgemeester worden dat word je niet zomaar!  

Om kinderburgemeester te worden moet je eerst solliciteren. Ik moest daarvoor een filmpje insturen. Het filmpje was bedoeld om je voor te stellen en te vertellen over plannen die ik als kinderburgemeester heb. Nadat ik het filmpje had ingestuurd, had ik een kennismaking. Maar een 1ste kennismaking was het niet, want ik had vorig jaar ook meegedaan. Helaas ben ik het toen niet geworden, maar ik vond het zo leuk dat ik het weer heb gedaan. Tijdens de gesprekken hebben we gesproken over waarom ik kinderburgemeester wilde worden.  
 
Ik vind het leuk want je krijgt niet vaak de kans om als kind iets voor de gemeente te doen. Als kinderburgemeester mag je een stem zijn voor alle kinderen van de gemeente. 

Toen ik werd geïnstalleerd ging de burgemeester eerst wat zeggen. Daarna mocht ik mijn woordje zeggen.  

Installatie kinderburgemeester Laure Veldman

Ik heb wat verteld over mijn ideeën voor de gemeente. Zoals een bomenplantdag (meer groen in de gemeente), een ontbijtbar (zodat kinderen die thuis geen ontbijt hebben op school kunnen ontbijten. De Dalfserspelen (meer beweging in de gemeente Dalfsen). 

Benthe nam afscheid als kinderburgermeester. Ik vind dat zij het heel goed gedaan heeft. Na haar afscheid kreeg ik de ambtsketen om mijn nek. Nadat dat gebeurd is gingen we naar de hal waar allemaal lekkere gebakjes stonden. Daarna gingen ik, de oude kinderburgemeester, de burgemeester, en mijn gezin nog even op de foto. 

Ik heb snel mijn eerste overleg met Burgemeester Erica van Lente. En de eerste activiteiten staan al gepland. 

De burgermeester zei dat we dit jaar gingen proberen om de kinderen die ook meededen dat de ideeën die hun hadden dat we daar misschien ook daar iets mee gingen doen. Ik ben benieuwd wat hun ideeën zijn.  

Hopelijk tot ziens bij de volgende van Laure schrijft. Doei!