De gemeente Dalfsen stelt vanaf 1 oktober opvangcapaciteit beschikbaar voor de crisisnoodopvang van asielzoekers, Oekraïense vluchtelingen en statushouders. Deze tijdelijke noodopvang vindt plaats in Hotel restaurant Hof van Dalfsen te Dalfsen en biedt plaats aan maximaal 50 personen voor de duur van 6 maanden.

Vanuit de Rijksoverheid hebben alle veiligheidsregio’s de afgelopen maanden de opdracht gekregen om crisisnoodopvangplekken te realiseren met recent de vraag voor het realiseren van 450 plekken per regio. Het college van B&W van de gemeente Dalfsen heeft besloten in Hotel restaurant Hof van Dalfsen ruimte te voor maximaal 50 (crisis-) noodopvangplekken. Daarmee levert de gemeente een belangrijke bijdrage aan deze nieuwe taakstelling.

In augustus dit jaar heeft de gemeente Dalfsen ook een bijdrage geleverd en crisisnoodopvang geboden aan 100 asielzoekers in De Spil in Nieuwleusen.

Landelijke crisis

Het kabinet heeft de situatie rond de opvang van asielzoekers als een landelijke crisis bestempeld. De aanhoudende instroom van asielzoekers en gebrek aan opvangcapaciteit leiden er toe dat er in het aanmeldcentrum in Ter Apel te weinig plekken beschikbaar zijn. Vanuit de Rijksoverheid hebben alle veiligheidsregio’s de opdracht gekregen om crisisnoodopvangplekken te realiseren. 

De asielketen: wie doet wat?

Niet gevonden wat u zocht?