Gemeente Dalfsen stelt tijdelijke opvang beschikbaar voor asielzoekers. Deze opvang is ingericht in de sporthal bij Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. De tijdelijke opvang biedt plaats aan maximaal 100 personen voor de duur van maximaal 4 weken. Woensdag 3 augustus arriveerden 93 asielzoekers in De Spil.

Landelijke crisis

Het kabinet heeft de situatie rond de opvang van asielzoekers als een landelijke crisis bestempeld. De aanhoudende instroom van asielzoekers en gebrek aan opvangcapaciteit leiden er toe dat er in het aanmeldcentrum in Ter Apel te weinig plekken beschikbaar zijn. Vanuit de Rijksoverheid hebben alle veiligheidsregio’s de opdracht gekregen om crisisnoodopvangplekken te realiseren. In de Veiligheidsregio IJsselland - waar de gemeente Dalfsen deel van uitmaakt- krijgt na Ommen, Kampen, Zwolle en binnenkort ook Raalte, nu ook de gemeente Dalfsen een tijdelijke crisisnoodopvang.  

De asielketen: wie doet wat?

Hulp bieden

Op 26 juli organiseerde gemeente Dalfsen in De Spil een inloopbijeenkomst. Hier stelden 95 geïnteresseerden hun vragen aan gemeente, veiligheidsregio IJsselland, Politie IJsselland en Saam Welzijn. Deze avond meldde zich al een aantal vrijwilligers aan om mee te helpen met de dagbesteding voor de asielzoekers. Wilt u ook meehelpen, stuur dan een bericht naar info@saamwelzijn.nl

In de tijdelijke opvanglocatie verzorgen de asielzoekers zelf de was.

Waslijn met was hangend onder een afdak bij De Spil Nieuwleusen
In de tijdelijke opvanglocatie verzorgen de asielzoekers zelf de was.

Niet gevonden wat u zocht?