ROVA zamelt afval en grondstoffen in de gemeente Dalfsen in. Heeft u vragen over de inzameling? Die kunt u stellen bij het contactcentrum van de ROVA(externe link). De belangrijkste onderwerpen vindt u ook op deze pagina.

Afvalkalender en ROVA-app

De afvalkalender(externe link) staat op de website van de ROVA. Wilt u de inzameldagen altijd bij de hand hebben en een berichtje krijgen als het tijd is om uw container aan de weg te zetten? Installeer dan de ROVA-app(externe link) op uw telefoon. 

Locaties containers en milieubrengstations

Locaties van containers en milieubrengstations(externe link) vindt u op de website van de ROVA. Vul onder het kopje 'Waar kan ik mijn afval kwijt?' uw postcode en huisnummer in. U ziet vervolgens de locaties bij u in de buurt. 

Afval naar het milieustation brengen

Als u uw afval naar ROVA brengt, kan het zijn dat u daarvoor moet betalen. In de tarievenlijst(externe link) vindt u de afval- en grondstofsoorten waarvoor u moet betalen en de kosten. Het helpt wanneer u uw afval en grondstoffen zo veel mogelijk gescheiden aanlevert. De tarieven gelden alleen voor particulieren. Gaat u naar het milieubrengstation? Neem dan uw ROVA-pas mee! Storten zonder pas kan ook, maar dan betaalt u voor alle afvalsoorten het hoogste tarief.

GRIP-wagen

GRIP is het Grondstoffen InleverPunt. Dat is een vrachtwagen van de ROVA. Inwoners kunnen hier gemakkelijk en dichtbij spullen die in een boodschappentas passen inleveren die niemand meer wil en niet bij het restafval horen.

Soorten afval en afval scheiden

Lees informatie over de soorten afval en waar u het kwijt kunt. Mag een pizzadoos met vetresten bij het oud papier? En hoe zit het met spuitbussen? Informatie over het scheiden van afval vindt u in de Scheidingswijzer van ROVA(externe link).

Afvalpas aanvragen

Een nieuwe afvalpas aanvragen(externe link) kan op de website van de ROVA.

Afvalcontainer aanvragen

Heeft u geen afvalcontainer bij uw nieuwe woning? Dan kunt u die aanvragen bij het klantcontactcentrum van de ROVA(externe link). Bent u net verhuisd? De inschrijving op uw nieuwe adres moet bekend zijn bij de gemeente.

Wilt u een extra container of een andere grootte? Neem ook hiervoor contact op met de ROVA voor de mogelijkheden.

Containerstoring melden

Een containerstoring meldt u via het contactformulier van de ROVA(externe link). Bellen kan ook via (038) 427 37 77.