Wat is het?

Integratie vergunninghouders: een nieuw thuis in Dalfsen

Het huisvesten van vergunninghouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) is niet nieuw. Vergunninghouders zijn ook de afgelopen decennia opgevangen en begeleid bij hun komst in Dalfsen. Het aantal vergunninghouders dat in Nederland (en dus ook in de gemeente Dalfsen) is komen wonen, is de afgelopen paar jaar echter behoorlijk gestegen. Daarom is begin 2017 een plan van aanpak voor de integratie van vergunninghouders vastgesteld (‘Thuis in Dalfsen’). Met dit plan van aanpak wordt gewerkt aan goede randvoorwaarden in de gemeente Dalfsen waardoor vergunninghouders zo snel en zo goed mogelijk kunnen integreren en kunnen meedoen in de Nederlandse en lokale samenleving. U kunt het plan hieronder downloaden. Dit jaar wordt het plan van aanpak geëvalueerd.

Sociale kaart statushouders gemeente Dalfsen

Om statushouders en overige migranten (en de mensen die hen de eerste periode in Dalfsen begeleiden) wegwijs te maken in de activiteiten en diensten in onze gemeente die relevant voor hen kunnen zijn, hebben wij een ‘Sociale kaart vergunninghouders’ opgesteld. Deze vindt u hier.

Taalstages in de gemeente Dalfsen

Om de taal in een werkomgeving te leren, probeert de gemeente Dalfsen statushouders en andere migranten in een uitkeringssituatie te koppelen aan een taalstage. Wilt u hier meer informatie over? Kijk dan onderstaande video of kijk op de website van het werkgeversservicepunt.

Video taalstages

Contact

Heeft u gevonden wat u zocht?