Wat is het?

JONG!Dalfsen is een jongerenplatform voor jongeren. Op Facebook en Instagram wordt de mening van jongeren gevraagd over onderwerpen die hen aangaan. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld korte enquêtes uit te zetten die gaan over interessante thema’s voor jongeren. Gevaarlijke situaties op fietsroutes? Zijn er genoeg hangplekken? Is er genoeg werk? Zijn er voldoende uitgaansgelegenheden? Het doel is elke jongere in de gemeente een stem te geven, op eenvoudige en toegankelijke wijze.

JONG!Dalfsen | Facebook

JONG!Dalfsen | Instagram

Thema’s

Thema’s voor bijvoorbeeld de korte enquêtes worden ingestuurd door jongeren, of worden bedacht door de beheerders van JONG!Dalfsen. Het idee is dat zij daadwerkelijk de straat op gaan om vragen te stellen aan jongeren over hun leefomgeving. Tijdens deze straatsessies komen de beheerders veel te weten over wat er speelt onder jongeren. Op basis van deze informatie worden onderwerpen voor nieuwe enquêtes gemaakt. Jongeren die het leuk vinden komen met een foto en een korte weergave van de straatsessie op de sociale kanalen te staan.

Samenwerking

Door samenwerking met gemeente Dalfsen en jongerenwelzijnsorganisatie SAAM is JONG!Dalfsen in staat daadwerkelijk iets te doen met de respons op de korte enquêtes. De acties of uitkomsten worden teruggekoppeld op de sociale kanalen van JONG!Dalfsen. Op deze manier weten jongeren wat er gedaan wordt met hun stem.

Contact

Heeft u gevonden wat u zocht?