De afgelopen weken heb ik weer een paar leuke en bijzondere momenten meegemaakt als kinderburgemeester en dat wil ik graag met jullie delen: 

Lintjesregen 

Vrijdag 26 april ben ik met de burgemeester mee geweest met de lintjesregen. We zaten in een brandweerauto en gingen bij 2 adressen langs. Ik vond het heel mooi wat die mensen allemaal hebben gedaan voor een ander. ’s Middags was er nog een receptie voor de mensen met een onderscheiding. De burgemeester hield een toespraak voor alle personen die waren gehuldigd en ik mocht een roos geven. Vrienden en familie van diegene die een lintje hebben gekregen, waren er ook bij. Het was een hele feestelijke middag!  

Koningsdag 

Op zaterdag 27 april mocht ik samen met de burgemeester naar de opening van Koningsdag in Nieuwleusen. We waren in het oude gemeentehuis van Nieuwleusen en stonden op het balkon. Ik mocht daarna ook nog de prijzen van de versierde fietsen uitreiken. Het waren hele mooie en leuke fietsen en skelters. Mijn buurjongetje Lewis won met zijn prachtige ‘bromfiets’ de eerste prijs!  

Filmpje maken 

Maandag 29 april heb ik wat filmpjes gemaakt met een medewerker van de gemeente. We hebben een filmpje gemaakt over de buitenspeeldag. Woensdag 12 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Dan organiseren ‘Saam Welzijn’ en de gemeente Dalfsen een spelletjesmiddag, kom jij ook? We hebben ook een filmpje gemaakt over de nieuwe kinderburgemeester. Het gaat al supersnel, maar het duurt nog even voor je je kunt opgeven.  

Dodenherdenking 

Zaterdag 4 mei ben ik met de burgemeester mee geweest naar dodenherdenking in de Grote Kerk in Dalfsen. Ik heb een heel mooi gedicht voorgelezen. Er was een stille tocht naar de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat. Daar heb ik ook een krans gelegd met de burgemeester voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.    

Nieuwe burgemeester 

Helaas.... Erica van Lente wordt 9 juli burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Ik vond het heel leuk om samen met Erica burgemeester te zijn en samen mooie dingen te doen. De nieuwe gemeente van Erica heeft veel geluk!   

De komende tijd mag ik als kinderburgemeester nog een paar leuke dingen doen, o.a. in het zwembad in Nieuwleusen en op het Sproeifeest in Hoonhorst. Daar zal ik de volgende keer in Laure Schrijft over vertellen.   

Groetjes, 
Laure