Het is weer even geleden dat ik iets van me heb laten horen. In de tussentijd heb ik als kinderburgemeester weer een paar leuke dingen mogen doen! 

Nationale Voorleesdagen in de bieb 

Eind januari waren de Nationale Voorleesdagen. Ik was 31 januari uitgenodigd om in de bieb in Nieuwleusen voor te lezen. Daar heb ik een paar prentenboeken voorgelezen aan een aantal kleuters. Dat vond ik heel erg leuk om te doen. Als bedankje kreeg ik een mooi leesboek.  

NLdoet bij BalkInn

Samen met de burgemeester en andere kinderen heb ik op 16 maart geholpen bij BalkInn, dat is de kinderboerderij in Nieuwleusen. Dit was tijdens NLdoet, een vrijwilligersactie. Daar hebben we het speelgoed schoongemaakt en buiten zijn de borden schoongemaakt. Ook hebben we oorwurmpotjes gemaakt, dat zijn bloempotjes die zorgen dat een oorwurm in de fruitboom blijft zitten, zodat hij de bacteriën kan opeten.  

Landelijke dag van Kinderburgemeesters 

Vorige week zaterdag ging ik samen met een medewerkster van de gemeente naar Harderwijk voor de Landelijke kinderburgemeestersdag. Hier waren wel meer dan 50 kinderburgemeesters! Het thema van deze dag ging over buitenspelen. Er waren workshops over het buitenspelen en in de pauze konden we verschillende activiteiten buiten doen. Tijdens deze dag heb ik verschillende kinderburgemeesters gesproken over wat zij in hun stad of gemeente doen. Dat was erg leuk!  

Erica op bezoek 

In het jaar dat ik kinderburgemeester ben, heb ik vier keer een bijkletsmomentje met de burgemeester, Erica van Lente. Drie keer kletsen we bij op het gemeentehuis en deze keer was het bij mij thuis. Ik had ’s middags een cake gebakken en hier hebben we heerlijk van gesmuld. 

We hebben gekletst over dingen die ik heb gedaan de afgelopen tijd en dingen die nog komen. De komende tijd staan er leuke en interessante dingen op het programma, daarover vertel ik graag in een volgende ‘Laure schrijft!’. 

Tot dan!